BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Büyükçekmece'nin çehresi değişiyor!

İstanbul'un uzak semti Büyükçekmece yeni projeler ile sayfiye yeri görüntüsünden kurtulup yazlık mekan görünümüne kavuşacak.

Abone ol

Büyükçekmece eskiden daha çok sayfiye alanı olarak bilinir, deniz ya da göl kenarında vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettikleri, biraz da İstanbul'un dışında olmasının etkisiyle yazlık mekanı olarak akıllarda yer ederek uzak fakat güzel bir ilçe olarak varlığını sürdürürdü.

İlçe, Türkiye'de gecekondulaşmaya geçit vermeyen ender yerlerden biri olarak dikkat çekiyor.

1+1 de evlerde geniş metrekareli evler de

büyükçekmece'nin TÜYAP fuar alanına yakın olması ve bölgedeki otellerin yatak kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle haftalık ya da aylık kiralama ihtiyacının yüksek olduğunu bu nedenle de projelerde Yatırım için alınan 1+1 dairelerin yüksek oranda bulunuyor.

İlçe, çocuklu ve kalabalık aileler için de yüksek metrekarelerde uygun fiyatlar sunması açısından tercih ediliyor.

Son 10 yılın en çok tercih edileni

Büyükçekmece'ye bakıldığında sadece orta ve küçük ölçekte inşaat firmalarının değil, aynı zamanda büyük ve butik projeler gerçekleştiren firmalar da Büyükçekmece'yi tercih ediyorlar. Son 10 yılda Türkiye'de en çok Konut yapılan bölge Büyükçekmece oldu. Önümüzdeki 5 yılda 50 binin üzerinde Konut daha yapılacağı tahmin ediliyor.

Gölmahal Doğadan aldığını doğaya geri veriyor

Büyükçekmece Gölü etrafında konumlanan Gölmahal Villaları, 92 bin 470 metrekarelik alanda sadece 38 villadan oluşuyor. Türkiye'nin ödüllü mimarları Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Gölmahal Villaları, ayrıcalıklarla dolu bir yaşamın kapılarını aralıyor. Akıllı ev otomasyon sistemine sahip olan villalar, sahiplerine yaşamı kolaylaştırıcı birçok detay ve konfor sunuyor.

Gölmahal Villaları'nda 10 bin metrekarelik ortak kullanım alanında 3 tenis kortu, 2 açık -1 kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, fıtness salonu, oyun parkı, restoran ve kafesi bulunan bir de sosyal tesis yer alıyor.

Doğadan aldığını doğaya geri veren proje, sahip olduğu özellikler ile Türkiye'de pek çok ilke imza atarken, standart binalara göre yüzde 30 ile yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor.

Sitede kurulan güneş panelleri ile Gölmahal, kendi elektriğini kendisi üretiyor. Bu elektrik sosyal tesislerde ve ortak alanlarda kullanılarak aidatları önemli oranda minimize ediyor. Sıcak su her villada bulunan güneş enerjisi panelleri ile elde ediliyor. Doğalgaz kullanılmayan projede, ısınma, ısı pompası ile sağlanıyor. Dolayısıyla çevreye karbon salımı yapılmıyor ve çevre kirliliği yaratılmıyor. Isı pompası yazın da villalarda serinletmeyi sağlıyor. Gölmahal'de ayrıca, merkezi klima ve fan coil sistemi de yer alıyor. Her villanın çatısında bulunan güneş kolektörleri ile herhangi bir maliyet olmaksınız sıcak su sağlanıyor.

golmahal-villalari.jpg



Pelıcan Hıll Resıdence son 17 konut
[PAGE]

1 blok 674 daireden oluşmaktadır.Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere 4 tip Daire bulunmaktadır. 1+1 dairelerin satışı tamamlanmıştır.Diğer dairelerin satışı devam etmektedir.75 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Pelican Hilll Residence 25 bin metrekare yeşil alan bulunmaktadır.

25 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Pelican Hill Residence'ta bloklar Verona, Siena, Mesina, Coruna, Lerida, Almonte, Sevilla, Capri, Granada, Vittoria ve Valencia olarak adlandırıldı.

Pelican Hill Residence projesinin içinde alışveriş merkezi, marketler, pet-shop, restoranlar, eczane, kuru temizleme, pastane, kuaför ve çeşitli mağazalar mevcut. Projede sunulan sosyal imkanlar arasında açık-kapalı yüzme havuzu, kapalı spor merkezi, spa centre, fitness, sauna, Türk hamamı, tenis kortları, voleybol sahası ve basketbol sahası bulunuyor.

Proje, Atatürk Havaalanı'na 20 dakika, Hazerfen Havaalanı'na 5 dakika, TEM'e 1 kilometre, E-5'e 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Son 17 konutun kaldığı Büyükçekmece Pelican Hill Residence 149 metrekare 3+1 dairelerin fiyatları 400 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

 pelican-hill-residence.jpg



Deep Blue'da cazip ödeme seçenekleri

Sirya İnşaat' ın Deep Blue projesi Büyükçekmece Güzelce' de 13 dönümlük arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Deep Blue projesinde konutlar brüt 209 metrekare ve 328 metrekare büyüklükte yer alıyor. 209 metrekarelik 4+1 villalar 459 bin TL ile 499 bin TL, 328 metrekarelik 6+1 villalar 799 bin TL' den satışa sunuluyor.

Projede konutlar 170 metrekare, 180 metrekare ve 300 metrekare büyüklükte yer alıyor. 170 metrekarelik 3+1 villalar 400 bin TL, 180 metrekarelik 3+1 villalar 399 bin TL ile 459 bin TL, 300 metrekarelik 6+1 villalar 799 bin TL'den satışa sunuluyor. Deep Blue'da 30 bin TL peşinat, geri kalan tutarın yüzde 50'i tapuda, yüzde 50'si ise teslimde ödenebiliyor. Projede banka kredisi kullanılabiliyor.

deep-blue-guzelce.jpg 

Parkvıllage müstakil yaşamın tadına varın[PAGE]

Parkvillage projesi Arıkan Yapı tarafından Büyükçekmece Göl Vadisi bölgesinde hayata geçirildi. Projede toplam 144 konut yer alıyor.

Parkvillage'da 250 metrekare villa Sardes, villa Thera ve 300 metrekare Villa Larise tipinde konutlar bulunuyor.

Teslimlerinin 31 Aralık 2013 tarihinde yapılması planlanan Park Village projesinin ortak alanlarında 24 saat güvenlik, koşu parkuru, tenis kortu, çocuk oyun alanları bisiklet parkuru, her villaya özel yüzme havuzu ve bahçe imkanları yer alıyor.

Büyükçekmece Parkvillage, Akbatı AVM, Toskana Vadisi, Toskana Çarşı projelerine yakın bir noktada yer alıyor.

Parkvillage içerisinde; 2,6 kilometre uzunluğunda tartan zemin koşu parkuru, bisiklet parkuru, tenis kortu, çocuk oyun alanları, 24 saat güvenlik, teknik servis, peyzaj bakım hizmeti, profesyonel site yönetimi, kesintisiz su hizmeti, ortak alanlar ve ısıtma sistemini besleyen jeneratör mevcut.

park-village.jpg

Panorama evleri ile inanılmaz manzaraya sahip olun

Muhteşem deniz ve göl manzarasını salonunuza kadar taşıyan Panorama Evleri, 95 metrekare ile 188 metrekare aralığında 4+1 dubleks, 3+1 dubleks ve 2+1 Daire seçenekleri, geniş yeşil alanları ve sosyal donatısı ile farklı bir hayat yaratacak. Teslim tarihi Şubat 2014 olan dairelere 120 ay vadeli, düşük faiz oranları ile sahip olmak mümkün. Panorama Evleri'nde farklı ihtiyaç, beklenti ve zevklere hitap eden en küçüğü 95 metrekare, en büyüğü ise 188 metrekare olan 4+1 dubleks, 3+1 dubleks ve 2+1 daireden oluşan toplam 36 daire yer alıyor.

Metrobüs son durak ve E5'e 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi, Kültürpark ve Aqua Marine Su Oyunları'na komşu olan Panorama Evleri, TEM Hadımköy gişelerine 10 dakika, Atatürk Havalimanı'na ise 15 dakika, uzaklıkta. Konum ve yükseklik olarak birbirinden farklı butik 36 konuttan oluşan proje, yoğun iş dünyası için, doğayla iç içe yeni bir yaşam merkezi olmaya hazırlanıyor.

panorama-evleri-buyukcekmece.jpg 

Cornerlıfe'da Ev ve iş aynı çatı altında[PAGE]

Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Cornerlife, Büyükçekmece Mimaroba'da yükseliyor. 15 ayda tamamlanan projede 60 konut ve 42 dükkan yer alıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 konut seçeneklerinin sunulduğu Corner Life'ta fiyatlar 160 bin TL'den başlıyor.

Cornerlife'ta; 1 oda 1 salon daireler 55-83 metrekare arasında; 2 oda 1 salon daireler 100-140 metrekare arasında; 3 oda 1 salon daireler 140-215 metrekare arasında değişen alanlara sahip.

Toplam inşaat alanı 40 bin metrekare olan proje bünyesinde; 2 kat kapalı ve açık otopark, özel güvenlik ve son teknoloji kamera sistem, çatı katında havuz ve çocuk oyun parkı, 1500 metrekare fitness salonu, spa merkezi ve kapalı havuz, 3 bin metrekare hipermarket yer alıyor. Kipa, McDonalds, Foccace Unlu Mamuller,

Green Salad, Simit sarayı, gibi alış veriş ve yemek alanlarının bulunduğu projede dükkan ve konut satışları devam ediyor.

coner-life.jpg