BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan ölünce özgür olacak

Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı basın toplantısının yankıları devam ederken, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Kürt siyasetçi Mehmet Mir Dengir Fırat'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

Abone ol

Geçen hafta Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı basın toplantısının yankıları devam ederken, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Kürt siyasetçi Mehmet Mir Dengir Fırat'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

'a konuşan Fırat, terör örgütü PKK'nın İmralı'daki lideri Apo için "Ölünce özgür olur" ifadelerini kullanırken "Kürtleri aptal sanıyorlar, Antalya'yı Marmaris'i bırakıp Bingöl'ün dağlarında yaşar mı?" diye de ekledi.

İşte Fırat'ın Şenay Yıldız'a yaptığı açıklamalar;

KÜRT IRKÇILIĞI İLKEL

Bu süreçte PKK bölünür ve kan durmaz diye bir endişeniz var mı?

Öyle bir endişem yok. Siyasallaşırsa -ki siyasallaşacaktır- ve siyasallaşmıştır, mecburdur da buna. Diyelim ki, Ankara'dan Batı'ya doğru gittiğimizde demokratikleşme yüzde 50-60 ise Kürt bölgesi dediğimiz Doğu ve Güneydoğu'da yüzde 20-30'dur. Orada PKK'nın baskısı var, devletin baskısı var... İnsanlar olağan yaşamamışlar ki! PKK çıktığı zaman yeni doğmuş bir insan bugün 30 yaşında. Bunlar normal bir jenerasyon da değil. Hep ölüm, kan, barut kokusuyla büyümüş insanlar. Dolayısıyla bunların demokratikleşmesi ve normalleşmesi lazım. Kürt'ün demokratikleşmesi çok önemli. Onların Kürt ırkçılığından kurtulması lazım. Türk ırkçılığı Kürt ırkçılığını yaratmıştır ama Kürt ırkçılığı Türk ırkçılığına nazaran daha ilkeldir.

ÖCALAN ÖLÜNCE ÖZGÜRLEŞECEK

Başbakan Erdoğan defalarca "Öcalan'a ev hapsi olmaz" dedi, ama Karayılan "Öcalan da dahil herkesin özgürleşmesi" vurgusu yaptı. Ne olacak sizce sonunda?

Elbette Öcalan da özgürleşecek bir gün. Ya cenazesi çıkacak özgür olacak... Kimin ne kadar yaşayacağını bilemeyiz. Ama insan öldüğü zaman özgürdür. 10-20 sene sonra ne olacak onu Başbakan'ın bilmesi mümkün değil ki! Ama bugün bu süreç içerisinde bunun affı mümkün değil, bunun mantıklı yönü de yok. Başbakan doğru söylüyor ama birileri bunu provoke etmeye çalışıyor bırakılacak diye... Bırakamazsınız. Öylesine büyük bir toplumsal baskı vardır ki, bunu hiçbir güç yapamaz. Zaten Öcalan'ın da artık böyle bir talebinin olduğunu zannetmiyorum.

"KÜRTLERİ APTAL SANIYORLAR"

Nedir toplumsal korkular?

Türkiye bölünecek mi? Türkiye'yi bölmek mümkün değil. Bugün Kürtlere "Siz ayrılın" deseniz ayrılamazlar. Kürtleri nereden ayıracaksınız? İstanbul'u da mı Kürdistan'a vereceksiniz? Olmaz. Antalya'yı, Aydın'ı, Mersin'i nereden ayıracaksınız? Doğu'daki Kürt'ten fazlası Batı'da yaşıyor. Ama Irak ve Suriye'de böyle değil, rahat sınır çizebilirsiniz. Bir de, Kürtleri çok aptal zannediyorlar...

IRAK KÜRDİSTANI'NDAKİLER İSTANBUL DİYOR

Ne kastediyorsunuz? Nasıl aptal zannediyorlar Kürtleri?

Yani Marmaris'i, Antalya'yı size bırakacak ve gidecek Bingöl dağlarında yaşayacak! Bu karşındakiyle alay etmektir. Niye İstanbul'u terk etsin? Niye Kuşadası'nda oturmasın? Irak Kürdistanı'na üç defa gittim. İnsanların tek ideali İstanbul'da ev sahibi olmak, yazın Antalya'ya gitmek. Eskiden bizim Paris'e gitmek istememiz gibi bir şey. Bunu Diyarbakır'a, Van'a yap bölgeyi kalkındır. Diyarbakır kendisi için cazibe merkezi. Niye? Çünkü dilini rahat konuşuyor. Parası da var. Biz o bölgenin de kalkınmasını istiyoruz, neden çekiniyoruz? Biz kendimizin bölüneceğinden korkuyoruz, o da gözünü dikmiş, buraya gelmeye çalışıyor.