BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Afganistan’da, 2 yıl önce bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken Taliban militanları tarafından kaçırılan Sertaç Dikilitaş’ın anne...

Abone ol

Afganistan’da, 2 yıl önce bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken Taliban militanları tarafından kaçırılan Sertaç Dikilitaş’ın annesi, kendisini arayarak evladının kurtarıldığı müjdesini veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Oğlunu hemen evlendir" tavsiyesi üzerine oğluna kız isteyip söz yüzüğü taktı.
Sertaç Dikilitaş (33), 9 Ocak 2011’de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile "KBL 18588 SH" plakalı araçla Celalabad’tan Kabil’e giderken, Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde Taliban mensuplarınca kaçırılmış, 2 yıl 2 ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gayretleri sonrası 29 Mart’ta Taliban’ın elinden kurtarılmıştı. Başbakan Erdoğan, anne Nursel Dikilitaş’ı arayarak oğlunun kurtulduğunu telefonla söylemiş, ardından "Oğlunu hemen evlendir" tavsiyesinde bulunmuştu.
Anne Dikilitaş oğluna, 1 Nisan 2013 tarihinde kavuştu. Oğluna kavuşan anne, bir taraftan da Başbakan’a verdiği sözü yerine getirmek için kız aramaya başladı. Bu arada, Afganistan’a giderken nişanlı olan ancak kaçırıldığı için nişanlısı tarafından terk edilen Sertaç Dikilitaş, arkadaşlarının vasıtasıyla Özlem Nartürk (27) ile tanıştı. Bir iki hafta kızla arkadaşlık kuran ve sohbet eden Dikilitaş, annesine evlenmek istediği bir kız olduğunu söyledi. Anne Dikilitaş da, dün akşam Nartürk ailesinin evine gelerek kızı istedi. Nartürk ailesi de kızı Sertaç Dikilitaş’a verdi. Dikilitaş, annesinin Başbakan’a verdiği sözü tuttuğunu belirterek, "Bugün çok mutluyum, benim en güzel günüm. Hem yuva kuruyorum hem de annemin Başbakan’a verdiği sözü yerine getiriyorum" dedi.
Dikilitaş, Taliban militanları tarafından kaçırılan 8 Türk’ün ailesini de unutmayarak, "Bakın ben de 2 yıl Taliban’ın elinde kaldım ama yarının ne olacağı hiç belli olmuyor. Aileler umutlarını yitirmesin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti onları mutlaka Taliban’ın elinden alacaktır. Ailelere Allah sabır versin" diye konuştu.
Sözlüsü Nartürk de çok mutlu olduğunu, hayatında bu kadar mutlu olmadığını söyledi.
Anne Dikilitaş ise, Başbakan’a verdiği sözü yerine getirdiğini, oğluna kız istediğini, ileriki günlerde de düğün yapacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından dualar ile kız istenirken, daha sonra yüzükler takıldı.
(İHA)