BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  DÜNYA

MERSİN LİGDE KALMAYI GARANTİLEDİ

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ligde 36 puanla 13. sırada yer alarak, ligde kalmayı garantiledi.<br/>Ge...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ligde 36 puanla 13. sırada yer alarak, ligde kalmayı garantiledi.
Geçen hafta sonu evinde Türk Telekom’u 89-81 mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sonuçla birlikte ligdeki 8. galibiyetini almış oldu. Ligde 36 puanla 13. sırada yer alan Mersin ekibi, ligde kalmayı garantiledi. Önümüzdeki Çarşamba günü erteleme maçında Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçtan da galibiyet çıkarmanın planlarını yapıyor.
Son oynanan Türk Telekom ile Çarşamba günü oynayacakları Anadolu Efes maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Mete Babaoğlu, Türk Telekom maçının zor geçtiğini ifade ederek, "Türk Telekom maça rahat geldi. Onların ligden ne düşme ne de Play-off iddiası vardı. Ancak bizim bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Halen düşme tehlikesinin içerisindeydik. Bizim için maç stresli oldu ama maçta kontrol hep elimizdeydi. Oyuncularımız iyi bir oyun ve mücadele sergilediler. Bu sefer maçın sonunu da iyi oynayınca maçı kazandık. Zaten kaybettiğimiz birçok maçta son periyotu iyi oynayamadığımızdan maçı kaybetmiştik. Kötü gidişe dur dediğimiz için mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Bize destek veren taraftarlara da ayrıca teşekkür ediyorum "diye konuştu.
Anadolu Efes maçıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Babaoğlu, "Efes maçı zor maç olacak ama bizim için rahat olacak. Çünkü ligden düşecek takımlar kesinleşti. Bizim ne ligden düşme korkumuz var ne de Play-off şansımız var. O yüzden oyuncularımız ve biz stressiz bir maç oynayacağız. Sonucu bizim açımızdan hiç önemi olmayan bir maça çıkacağız. Efes için bu maç bence daha önemli. Tabi biz evimizde oynayacağımız bu maçı kazanmak istiyoruz. O yüzden sahada maçın son anına kadar mücadele eden bir Mersin Büyükşehir Belediyesi olacak. Temennimiz maçtan galip ayrılmaktır" dedi.
(İHA)