BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan sert açıklama

Büyükanıt, Zafer Bayramı dolayısıyla dükkanı açtı. Sert bir mesaj yayınladı;

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, 30 Ağustos mesajında, 'Sinsi planlar her gün farklı şekillerde ortaya çıkıyor. TSK, koruyup kollama görevinden asla taviz vermeyecektir' dedi

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sert bir mesaj yayımladı. Büyükanıt, "Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır" dedi.

Sürdürülen saldırılar ve ihanetlerin TSK personelini yıldıramayacağını belirten Büyükanıt, "Bu direnç, TSK'nın genlerinde mevcuttur. TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup kollama görevini Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde gerçekleştirirken kararlı duruşundan asla taviz vermeyecektir" dedi.
Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

'Birtakım kötü niyetliler'

"Bilime ve akla dayanan Atatürkçü düşünce sisteminin esaslarını kavrayamamış birtakım kötü niyetliler tarafından; Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır.

'TSK'ya saldırılar arttı'

Üzülerek ifade ediyorum ki, yaşadığımız günlerde hem ülke içinden hem de ülke dışından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan saldırılar artmış bulunmaktadır. Bu saldırıların amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları tarafından çok iyi bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını içine sindiremeyen bölücüler ile laik yapısını sistematik bir yaklaşımla aşındırmaya çalışan şer odaklarının yaklaşımlarını, tüm ulusumuz çok açık olarak izlemektedir.

Bu tehditler karşısında, hiçbir etnik temele dayanmayan ve anayasamızda açıkça belirtilen, soydaşlık değil yurttaşlık esasına dayanan ve Ulu Önderimiz Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına Türk ulusu denir' veciz ifadesinde yerini bulan Atatürk milliyetçiliği ve laiklik, bilim ve aklın parlak ışığı ile bütün bu karanlık güçleri boğarak bizi aydınlık bir geleceğe ulaştıracaktır.

'İhanetler yıldıramaz'

Bir hususu, Kurtuluş Savaşı'nın esas kahramanları olan yüce Türk ulusunun bilmesi gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, tüm dünyaya örnek olan çelik gibi disiplinini, birlik ve beraberliği ve Atatürk'ün ideolojiden uzak, bilim ve akla dayanan dinamik ve çağdaş düşünce sisteminin takipçisi olan personelini, bu tür saldırılar ve ihanetler yıldıramayacaktır. Bu direnç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genlerinde mevcuttur.

'Taviz verilmeyecek'

Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup kollama görevini Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde gerçekleştirirken kararlı duruşundan asla taviz vermeyecektir.

'Rehberimiz Atatürk'

Bu bilinçle hareket eden kahraman TSK mensuplarına ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile vermiş olduğu mücadelede başarılar diliyor, tüm kahraman evlatlarımızı ve onların komutanlarını sevgiyle kucaklıyorum. Unutmayın, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyeti kuranlar, onu korumaya da muktedir olmalıdırlar' özdeyişi daima rehberimiz olacak ve bize güç verecektir."