BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Büyükada'da neler oldu? Türkiye gazetesinin manşeti olay oldu

24 Temmuz'daki Cumhuriyet davasına dayanışmada bulunan gazeteciler, Türkiye Gazetesi'nin kendilerini hedef göstermesine "Türkiye Gazetesi'nin suçlaması masum değildir' sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Türkiye Gazetesi bugün ‘Büyükada baskınının şifreleri’ üst başlığı ve ‘24 Temmuz planı çöktü’ başlığıyla Batuhan Yaşar’ın köşe yazısını manşetine taşıdı. Manşetin spotunda ise şu ifadeler yer aldı:

“WhatsApp gruplarının ismi ise ‘24 Temmuz’da birlikte özgürüz...’ İstihbarat birimleri bu toplantıyı daha hazırlık aşamasındayken takibe başladı. Her adımı izledi, düzenlediği operasyonla 24 Temmuz’da yeni bir ihanete engel oldu.”

Türkiye Gazetesi’nin haberine ilişkin 24 Temmuz'daki Cumhuriyet davasına dayanışmada bulunan ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ oluşumundan tepki geldi.

“Türkiye Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki tutuklu meslektaşlarımızın masumiyetini anlatmak için çalışan biz ‘Dışarıdaki Gazeteciler’i hedef aldı.” denilen açıklamada “24 Temmuz Planı Çöktü başlıklı yazıda Büyükada’da gözaltına alınan ve iftiralara maruz kalan bir hak savunucusunun dahil olduğu ‘24 Temmuz Birlikte Özgürüz’ isimli whatsapp grubumuz insan aklıyla alay eden bir biçimde suç gibi sunuldu.” ifadelerine yer verildi.