BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayatını kaybetti ama... O 5 kişiye can verdi

ANTALYA'da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki Melih Sepicioğlu, organlarıyla 5 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu.

Abone ol

Melih Sepicioğlu'nun yanında başka bir motosikletle seyreden kuzeni İbrahim Tüyli, kaza anını anlattı. 2 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında Konyaaltı sahilinden Kepez İlçesi'ndeki evlerine gitmek için hareket ettiklerini belirten İbrahim Tüyli, "Melih, arkadaşı Yakup Sürer'in kullandığı 31 ALP 48 plakalı motosiklete bindi. Yakup'un başında kask vardı, Melih'te yoktu. İller Bankası Kavşağı'na geldiğimizde turuncu bir otomobil arkadan motosiklete çarptı. Motosiklet devrildi, Melih ve Yakup yola savruldu" dedi.

Çarpan aracın yoluna devam ettiğini, yaklaşık 200 metre sonra durduğunu, sürücünün inerek arkaya baktığını ve sonra yola devam ettiğini anlatan İbrahim Tüyli, "Uzak olduğu için aracın plakasını alamadık. Melih'in bel, bacak, kolları başta olmak üzere pek çok yerinde kırık vardı. Yakup ise kaska rağmen başından yaralandı" diye konuştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan kuzeninin yaşamını yitirdiğini, Yakup Sürer'in ise tedavisinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdüğünü belirten İbrahim Tüyli, kaçan sürücünün belirlenmesi ve yakalanmasını istedi.

5 KİŞİYE CAN 2 KİŞİYE IŞIK OLDU

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın beyin ölümü gerçekleşen Melih Sepicioğlu'nun organları, ailesi tarafından bağışlandı. Gencin kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıldır kalp bekleyen 51 yaşındaki Mustafa Begisi'ye nakledildi. Karaciğer, 7 aydır organ bekleyen 51 yaşındaki Nebi Bilgili'ye nakledildi. Böbrekleri 12 yıldır böbrek bekleyen 44 yaşındaki Muammer Gökmen ve 2 yıldır böbrek bekleyen 55 yaşındaki Necla Yıldırım'a, akciğeri ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ bekleyen hastaya nakledildi. Sepicioğlu'nun korneaları da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kornea bekleyen 2 hastaya nakledildi.

12 YIL BEKLEDİ

Muammer Gökmen, 12 senedir nakil olmayı beklediğini söyledi. Gökmen, “Sürekli diyalize giriyordum. Böyle bir şeyin geleceğini düşünmüyordum. Otururken telefon geldi ve böbrek nakli olacağım söylendi. Afyonkarahisar'dan geldim ve ameliyat oldum. Organ bağışı yapan kişiden Allah razı olsun" diye konuştu.

ORGANLAR TOPRAK OLMASIN

Necla Yıldırım ise “Nakil sırasına yazıldım, 2 yılda çıktı. Organını bağışlayandan Allah razı olsun. Çok şanslıyım ki 2 senede organ çıktı. Ameliyatım çok iyi ve başarılı geçti. Herkesin organ bağışı yapmasını istiyorum. Boşa çürümesin organlar, toprak olup gitmesin. İnsanlarımız organ bağışı bekliyor, onlar da kurtulsun" diye konuştu.

ÜMİDİ OLMAYANLARA ÜMİT OLDU

Bir hafta önce beyin ölümü gerçekleşen vatandaşın organlarını hastalara naklettiklerini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Bir beyin ölümüyle 5 kişi hayata kavuştu. Korneaları ile 2 hasta ışığa kavuştu. Organları bağışlanan kişinin akciğeri Ankara'ya gitti. Kalbi, karaciğer ve 2 böbreği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli ekibi tarafından hastalara nakledildi. Kornealar da yine hastanemizde kullanıldı. Böylece görmeyen 2 kişi ışığa kavuştu. Ümidi olmayan insanlar bir şekilde ümide kavuşmuş oldu. Organ naklinin ve organ bağışının önemini ülkemize tekrar hatırlatmak istiyoruz. En önemli gündemlerden bir tanesi organ naklidir" diye konuştu.

EN ACI GÜNDE ORGAN BAĞIŞI

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal, “Bizim için önemli olan hayatını kaybeden birinin hayatına veda ederken yakınlarının tanımadığı kişilere hayat vermesi. Bu vefat eden kardeşimiz çok genç, daha 30'lu yaşlarda ve bir trafik kazasında hayatını kaybediyor. Kendisinin ölümüne sebep olan kişi henüz yakalanmamış olmasına rağmen bu insanların gencecik delikanlının organlarını bağışlaması çok önemli. Arkasında bir küçük bebek bıraktı. Bu insanların en acılı oldukları anda başka insanları düşünebilmesi çok gurur verici. Bütün insanlara örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.