BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Büyük başarı! Dünya devine Türk partner

Dünya devi Amazon ilk kez Türkiye'den bir partner ile anlaştı. Teknoloji vadisinin gençleri artık bir devin partneri.

Abone ol

Günümüzde dünya genelinde en çok tercih edilen bulut bilişim çözümlerinden biri olan AWS yani Amazon Web Services ilk kez kendine Türkiye'den bir partner aldı. Teknoloji kurumu UBİT, Amazon'un partneri oldu.

Herkesin aklına ilk olarak bir e-ticaret sitesi olarak gelen Amazon, aslında ABD’den çıkan ve teknolojiyi kullanımıyla en çok dikkat çeken şirketlerden birisi konumunda. Bir dünya devi konumundaki Amazon, ilk kez Türkiye'den kendine bir ortak seçti.

TÜRKİYE'DEKİ İLK OLDULAR

2004 yılından beri faaliyette olan yazılım odaklı teknoloji firması UBİT, Amazon'un Advanced Consulting Partner’ı oldu.

2009 yılında Amazon Web Services kullanmaya başlayan UBİT, şu an AWS üzerinde 50′nin üzerinde sana sunucu kullanıyor. Amazon’un Avrupa’da (Luxemburg) bulunan ofisinde çeşitli eğitimlere ve sınavlara katılan UBİT, 1 yılı aşkın süredir Amazon’un Luxemburg’da bulunan ekibi ile sıkı iletişim halindeydi.

Bu gelişmeyle beraber Ubit’in Şubat ve Mart aylarında çeşitli konferans programları -ücretsiz- düzenleyecek.

yusuf-önder-us.jpeg1 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR

Konuyla ilgili ulaştığımız UBİT Genel Müdürü Yusuf Önder Us "Amazon Web Services'ı çıktığı 2006 yılından beri kullanıyoruz, Bulut Bilişim konusunda Türkiye'nin en etkin kullanımını yapıyor ve bunu özellikle Eğitim alanında gerçekleştiriyoruz.

Şimdi Amazon'un tek Advanced Partner'i olarak yaptığımız bu işbirliğiyle beraber bu tecrübemizi diğer sektörlere ve bütün ülkeye açmak için yatırımlarımızı tamamladık.

Bulut Bilişim artık tartışılmayacak şekilde bilişimin geleceği ve 3 yıl içerisinde Türkiye'de sadece özel sektörde 1 milyar doları geçecek bir sektörde lider olmayı hedefliyoruz
" dedi.

ubit ofisi.png

HEM DANIŞMANLIK HEM EĞİTİM

Şu an bünyesinde AWS konusunda 5 teknik uzman, 5 adet de iş geliştirme ve pazarlama çalışanı bulunduran UBİT; bu işbirliğiyle beraber Türkiye’de AWS kullanmak isteyen veya halihazırda kullanmakta olan geliştirici ve şirketlere hem danışmanlık hem de eğitimler verecek.

Gerek halka açık eğitimler gerekse ücretli danışmanlıklar sonucunda bilinçlenen şirketler, edindikleri bilgi birikimi ile daha düşük faturalar karşılığında AWS kullanmaya başlayabilecekler.

ubit.png

HİZMETLER NELER?

Ubit’te IT ekibinin başında olan Yahya Şahin‘den aldığımız bilgiye göre Ubit müşterilerine geniş bir yelpazede hizmet vermeyi planlıyor. Ubit’in şirketlere sunduğu seçenekler arasında bulut bilişim noktasında tamamen sorumluluğu üzerine alarak teknik operasyonu üstlenmek ya da projenin geliştirme aşamasında teknik altyapının kurulmasına eğitimlerle yardımcı olmak gibi çok çeşitli yardımlar bulunuyor.