BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bütçe görüşmelerinde Tarikat sorusu

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bugün gerçekleşen görüşmelerde gündem dışı bir soru şaşırttı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA
-TBMM Genel Kurul'unda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü Genel Kurul'da gündem dışı bir soru dikkatleri çekti.


TBMM Genel Kurulunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

AK Parti Grubu adına  Adana Milletvekili Fatoş Gürkan söz aldı. Gürkan, tarımda geçmişte uygulanan destek politikalarını eleştirdi ve AK Partinin tarım kesimine büyük önem verdiğini anlattı.

TARİKAT BÜYÜĞÜ MÜ?

Gürkan'dan sonra CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce gündem dışı söz almak istedi.  Oturumu yöneten Başkanvekili Nevzat Pakdil, İnce'ye talebinin nedenini sordu. İnce, bürokratların TBMM'de görüş bildiremeyeceğini belirterek, bir bürokratın kendinden yaşça büyük olmayan diğer bir bürokratın elini öptüğünü söyledi. ''Tarikat büyüğü mü?'' diye soran İnce, bu nedenle söz istediğini söyledi.

Pakdil ise bütçe görüşmelerinin yapıldığını belirterek, söz veremeyeceğini ifade etti.