BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Vurulan gazetecinin son görüntüleri

Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, habere giderken kurşunlandı. Aşırı kan kaybından yavaş yavaş ölüme gitti.

Abone ol

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan gazeteci Cihan Hayırsevener (51) hayatını kaybetti.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yayınlanan Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni 53 yaşındaki Cihan Hayırsevener, dün uğradığı tabancalı saldırıda bacağından yaralandı.

"VURANI BİLİYORUM" DEDİ AMA SÖYLEYEMEDİ

Kurşunların atar damara isabet etmesi sonucu aşırı kan kaybeden ve duran kalbi üç kez çalıştırılan Hayırsevener, sevk edildiği Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurtarılamadı. Yaşamının son dakikaları yine meslektaşı tarafından görüntülenen Hayırsevener, “Biliyorum” dediği kendisini vuran kişinin adını söyleyemedi.

Bandırma’da Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Cihan Hayırsevener, yazdığı köşe yazıları nedeniyle sık sık tehditler alıyordu. Dün saat 15.15’te gazeteci arkadaşlarıyla sohbet eden Cihan Hayırsevener, daha sonra “Sayfalarımı hazırlamam lazım. Çıkmam gerekiyor” diyerek ikram edilen çayı içemeden gazetesine gitti. Yolda yürürken silahlı saldırıya uğrayan Hayırsevener, bacağına isabet eden üç kurşunla yakalandı.

KEMERLE BACAĞI BAĞLANDI

Kurşunlardan biri atardamarına isabet eden Hayırsevener’e ilk müdahale olay yerine gelen polisler tarafından yapıldı. Kan kaybetmemesi için kemerle bacağı bağlanan Hayırsevener, vurulduktan hemen sonra görüntüsünü çeken bir kaç dakika önce konuştuğu arkadaşının “Seni kim vurdu?” sorusuna “Biliyorum” yanıtı verdi.

YOLDA ÜÇ KEZ KALBİ DURDU

Bir kaç dakika sonra bilinci kapanan ve vuran kişinin adını söyleyemeyen Hayırsevener, 10 dakika sonra gelen ambulansla İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yolda ve hastanede üç kez duran kalbi çalıştırılan Hayırsevener, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Gazetecinin burada dördüncü kez duran kalbi çalıştırılamadı.