BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bush'un 'imajmaker' ı terörü kınadı

Bush’un ‘imajmaker’ı Karen Hughes, ABD’nin terörle mücadelede kararlı olduğunu söyledi. Hunges, “ Bizim için PKK ile El-Kaide eşdeğerdir” dedi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kamu diplomasisinden sorumlu müsteşarı ve Başkan Bush’un ‘imajmaker’ı Karen Hughes, dün önce Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Ali Tuygan, ardından da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

Bakan Gül, Türkiye-ABD arasında önemli stratejik konularda gayet etkili işbirliği olduğunu belirterek, “ABD’nin PKK terörünü en başından beri kınayan ilk, yegane ülke olması dolayısıyla Hughes’e teşekkür etti.

Gül, PKK konusunda somut adım beklendiğini de hatırlattı. Hughes, görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin terörle mücadelede kararlı olduğunu belirterek, “Açıkça belirtmek isterim ki, biz PKK’yı kınıyoruz. Bizim için PKK ile El-Kaide eşdeğerdir” diye konuştu.

BUSH ACI ÇEKTİ

Hughes, katıldığı bir toplantıda da, barışı korumak için bazen savaşa da başvurulduğunu savunarak, Irak’a harekâta başlamanın yakın dostu Bush için de zor ve acı veren bir karar olduğunu öne sürdü. Hughes, şöyle dedi: “Bush’un ne kadar acı çektiğine ben şahidim. Saddam rejimi altında kadınların durumu bugünkünden iyi değildi. Afgan kadınları da Taliban yönetimi altında okula gidemiyordu. Şimdi bize teşekkür ediyorlar.”

Kadınlar barış istedi

Karen Hughes, Ankara’da Rahmi Koç Müzesi’nde kadın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. KA-DER’in öncülüğündeki buluşmada, Hughes, kadınların, ABD’ye yönelik eleştirilerini dinlemek zorunda kaldı. Kadın temsilciler Hughes’e şunları söyledi:

-Prof. Dr. Serpil Sancar: Savaş karşıtı olarak kim şiddetin yanındaysa buna karşı çıkmak gerek.

-Fatma Nevin Vargün (KA-DER üyesi):

ABD’li kadınlarla savaş konusunda en ufak bir ortaklıktan yana değiliz.

-Gülsen Ülker Al (Ankara Kadın Dayanışma Vakfı): Kadına karşı en örgütlü şiddet alanı savaşlardır. Savaş durmadıkça, sekteye uğramaya devam edeceğiz.

-Hidayet Tuksal (Başkent Kadın Platformu Üyesi): 1 Mart tezkeresi Meclis’ten geçmediği için bize kızgınsınız belki ama, geçmemesi için her gün dua ettik. Bu savaş, yaptığınız her iyi şeyi sıfırlıyor.

-Feray Salman: Barış için savaşın gerektiği yönündeki görüşlere katılmıyorum.

kaynak:

bus