BIST 10.445
DOLAR 32,21
EURO 34,93
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL

Bush’un Erdoğan’dan 3 talebi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gitti. Erdoğan yarın Başkan Bush’la görüşecek. Bush, Erdoğan'a şu talepleri iletecek...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın yarın ABD Başkanı Bush ile yapacağı görüşmede, ABD tarafının üç istekte bulunacağı belirtiliyor. Türk tarafı ise Washington’dan Kıbrıs ve PKK konularında destek bekliyor.

BUSH'UN ÜÇ TALEBİ

ABD’li yetkililere göre Bush’un Erdoğan’dan taleplerini; Türkiye’deki ABD karşıtı eğilimlerle mücadelede, Başbakan Erdoğan’ın bizzat başrolü üstlenmesi, Ortadoğu ve Kafkasya’da demokrasinin geliştirilmesinde, Türkiye’nin vizyonunun ne olduğunun açıkça belirtilmesi ve ortak yaklaşım bulunan konularda daha yakın işbirliği için çalışma gruplarının kurulması oluşturuyor.

TÜRK TARAFININ İSTEKLERİ

Görüşmede Türk tarafı ise Bush yönetiminden, PKK ile mücadelede daha fazla çaba sarfetmesi ve Kıbrıs konusunda destek isteyecek.
ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la yapacağı görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan izolasyonun kaldırılmasının, istenip istenmeyeceği yönündeki bir soruya, “Onlar, işin olmazsa olmazları” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİ YOĞUN

Erdoğan, Birleşik Devletler’de Amerikan-Türk Konseyi (ATC) ve Türk-Amerikan İş Konseyi toplantılarına katılacak. Erdoğan, bugün yapılacak toplantıların ikinci gün konuşmacıları arasında yer alıyor. Toplantılarda, Erdoğan’a gezisinde eşlik eden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de konuşma yapacak. Başbakan’ın Perşembe günü ise New York’a geçerek Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la öğle yemeğinde buluşması planlanıyor.

Haber: Ümit Enginsoy
Kaynak:

bus