BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL

Eczacıbaşı'ndan sektöre özel çözüm

Eczacıbaşı Bilgi İletim, Mavi Otomasyon’ dan satın aldığı Med-IX sağlık hizmetleri yönetim bilgi sistemi ile, 2005’ te Türk sağlık sektörüne de hizmet verecek.

Abone ol

Eczacıbaşı Bilgi İletim, Med-IX sağlık hizmetleri yönetim bilgi sistemini, Mavi Otomasyon’dan satın aldı. Mavi Otomasyon’un 1995 yılında ürettiği ve o zamandan bu yana sürekli geliştirdiği Med-IX, başarılı bir sağlık hizmetleri yönetim bilgi sistemi olarak birçok hastanede kullanılıyor.

Kasım başında imzalanan anlaşmayla, Med-IX yazılımının Türkiye’ deki geliştirme, pazarlama ve destek faaliyetleri Eczacıbaşı Bilgi İletim tarafından yürütülecek. Med-IX’in, Eczacıbaşı Bilgi İletim’in kurumsal hizmet anlayışı ve bilgi teknolojileri alanındaki yaygın uygulama ve teknik destek tecrübeleri ile, sağlık sektöründe daha da etkin olacağına inanılıyor.

Med-IX sistemini Mavi Otomasyon’da tasarlayan Dr. N. Murat Yalçın da ekibiyle birlikte Eczacıbaşı Bilgi İletim bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Eczacıbaşı Bilgi İletim Sağlık Bilgi Sistemleri Sorumlu Uzmanı Dr. Yalçın, Med-IX çözümünün, medikal ve finansal yönlerden tam ve merkezi denetimli otomasyon sağladığını, sağlık kurumlarının değişen koşullarına ve yapı değişikliklerine kolayca uyarlanabildiğini ve hasta memnuniyetinin artırılmasında önemli rol oynadığını söylüyor.

Med-IX, ayakta ve yataklı teşhis/tedavi hizmetleri veren her çaptaki sağlık kuruluşunun, entegre ya da bağımsız laboratuvarlar ile radyo-diagnostik hizmetler veren teşhis ünitelerinin, 7x24 yerinde hasta gözlemi ve evde bakım üniteleri gibi dağıtık yapıdaki sağlık birimlerinin tüm bilgi işlem ve bilgisayar destekli yönetim gereksinimlerine cevap veriyor.

Med-IX projeleri, yalnızca altyapının kurularak bir programın yerleştirilmesiyle sınırlı kalmıyor; uygulanan kurum için özel planlanarak entegre çözümler şeklinde ele alınıyor.

Kaynak: www.sagliginsesi.com