BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.447,45
HABER /  GÜNCEL

Bush ve Blair’e destek azalıyor

Son kamuoyu yoklamaları, Bush’a verilen desteğin iktidara gelmesinden bu yana en düşük seviye gerilediğini gösteriyor.

Abone ol

NTV'nin haberine göre, Irak’ta artan şiddet olayları ve işkence vakaları nedeniyle, ABD Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Tony Blair zor günler geçiriyor.

Son kamuoyu yoklamaları, Başkan Bush’a verilen desteğin iktidara gelmesinden bu yana en düşük seviye gerilediğini gösteriyor. Blair’e de gelecek seçimlere katılmaması yönündeki baskılar giderek artıyor.

Amerikan Newsweek dergisi tarafından yapılan bir anket, ABD Başkanı George Bush’a verilen desteğin iktidara gelmesinden bu yana en düşük seviyeye gerilediğini ortaya koydu. Newsweek dergisinin Perşembe ve Cuma günleri bin 10 kişiyle yaptığı ankette Bush’a verilen desteğin oranı yüzde 42 olarak belirlendi. Newsweek anketine göre Bush’un ırak politikasına destek verenlerin oranı da yüzde 35’e geriledi. Bu oran geçen ay yüzde 44’tü. Bush’un Irak politikasını onaylamayanların oranınsa yüzde 57’ye yükseldiği ortaya çıktı.

İNGİLİZLER BLAİR’İN İSTİFASINI İSTİYOR

Bush’un en yakın müttefiği İngiltere Başbakanı Tony Blair’e kendi ülkesinde verilen destekte de büyük düşüş yaşanıyor. Sunday Times gazetesinin Yougov araştırma şirketine yaptırdığı ankete göre, halkın neredeyse yarısının İngiltere Başbakanı’nın genel seçimlerden önce görevini bırakması gerektiği görüşünde olduğunu ortaya koydu.

2 bin 14 kişiyle 13-14 Mayıs tarihleri arasında yapılan ankette gelecek yıl yapılacak seçimlerden önce görevini bırakması gerektiğini söyleyenlerin oranı yüzde 46 olarak belirlendi. Görevini sürdürmesi gerektiğini düşünenlerin oranıysa sadece yüzde 20’de kaldı. “Blair’e güveniyor musunuz?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 61’i ‘hayır’, yüzde 36’sı da ‘evet’ yanıtı verdi.

bus