BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  DÜNYA

Bush İranlılarla dalga geçti

Bush, İranlılar'ın zafer çığlıkları atması ve ABD'den özür istekleriyle dalga geçti.

Abone ol

ABD Başkanı George Bush, ABD istihbaratının 'İran'da nükleer çalışma yoktur' raporunun ardından İranlılar'ın zafer çığlıkları atması ve ABD'den özür istekleriyle dalga geçti.

Nebraska eyaletindeki Omaha'da bulunan George W. Bush, buradaki konuşmasında, gazetecilere, İran'ın zafer çığlıkları ve özür isteği hakkında, ''not defterlerinize dalga geçtiğimi yazabilirsiniz'' dedi.

ABD istihbaratının 16 ajansı, Irak'ta hiçbir zaman doğrulanmayan kitle imha silahlarının varlığına dair geçmişteki başarısızlıklarının ardından, İran'ın nükleer silah programını 2003'te durdurduğuna ilişkin önceki gün yayınladığı şaşırtıcı raporla, yöntem değişikliğine gittiğini göstermiş ve raporda, İran'ın nükleer silah elde etme çabalarını 2003 yılı sonunda durdurduğu, ancak bu ülkenin 2010 ve 2015 arasında nükleer silaha sahip olabilecek duruma gelebileceğinin altı çizilmişti.

Bush ise, raporun ABD siyasetinde birşeyi değiştirmediğini, İran'ın hala bir tehlike olduğunu ve uluslararası toplumun İran üzerindeki baskılarını artırmak için çabalarını sürdürmesi gerektiğini bildirdi.