BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursaspor koltuğu geri aldı

Bursaspor, Ankaragücü'nü 5-1 mağlup ederek, maç eksiğiyle Trabzonspor'a devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı.

Abone ol

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, mağlubiyetin sorumluluğunu üzerine alarak, "Kötü bir maç, kötü bir oyun oldu. Fazla bir teknik analiz yapmaya gerek yok. Mağlubiyetin sorumlusu varsa bu da benim" dedi.

Özat, "1-0 öndeyken 10 dakikada duran toptan 2 gol yedik. Bu da demorilize olmamıza neden oldu. Bursaspor iyi kontra atak oyuncuları vardı ve bunu iyi kullandılar. Daha önce açık ve net olarak söyledim. Hedefimiz ilk 8. Belli sıkıntılardan dolayı inişli çıkışlı bir grafik olabilir. Bunları fazla konuşmamak lazım" diye konuştu.

FUTBOLUN DOĞRULARINI YAPTIK

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, "Son 2 haftada 4 puan kaybetmiştik. Altımızdaki takımlar bize yaklaşmıştı. Bugün aldığımız 3 puan çok değerli. Karşımızda geçen hafta sansasyonel bir sonuç almış, 2 haftada 8 gol atan formda bir Ankaragücü vardı. Oyuna iyi başladık. Gereksiz bir gol yedik. Futbolun doğrularını yaptık. Geçen sezon olduğu gibi duran topları iyi kullandık. İlk yarı 5-1 bitti. İkinci yarıda konsantrasyon eksikliğiyle pozisyonları değerlendiremedik. İlk yarının sonunda maçın sonucu belli olmuştu" diye konuştu.

BAŞARIMIZI TEKRARLAMAK İSTİYORUZ

Sağlam, zemin ve özellikle tribünlerin çok iyi olduğunu belirterek, Ankaragücü ve Bursa taraftarlarının fair-play gösterisinin Tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Ertuğrul Sağlam, gelecek hafta oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise, "Şu anda lideriz. Kendi halimizle, mütavazi bütçemizle geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Karşımızda çok güçlü bir takım olacak. İlerleyen haftalar için Fenerbahçe maçında avantajlı bir sonuç almak istiyoruz. Yoğun bir maç programına gireceğiz. Fenerbahçe maçını kazanarak, gelecek haftalar için bir kredi elde etmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi maçlarının yanında ligi de başarıyla götüren futbolcularımı kutluyorum. 22-23 tane futbolcumuz var. Hepsinden faydalanmak istiyoruz. Onlar da çok iyi çalışıyorlar. Bir kere formayı alan geri vermek istemiyor" diye konuştu.

CİDDİ SAKATLIK YOK

Sağlam, sakatlıkları nedeniyle oyundan alınan Insua ve Ivankov'un ise önemli sakatlıkları olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncular Umut Sözen ve Theo Weeks, iyi başladıkları bir maçı çok kötü bitirdiklerini ve bu mağlubiyeti ilerleyen haftalarda telafi etmek istediklerini söyledi.

Yeşil-beyazlı oyuncular Mustafa Keçeli ve Vederson, kendileri için çok önemli bir maçı kazandıklarını ifade ederek, haftaya oynayacakları Fenerbahçe maçındanda galibiyetle ayrılmak istediklerini kaydetti.