BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  DÜNYA

Bursaspor 3 puanın peşinde

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor’u yenerek, zirveden uzaklaşmamak istiyor. <br/>Bursas...

Abone ol

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor’u yenerek, zirveden uzaklaşmamak istiyor.
Bursaspor, yarın saat 20.00’da Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda bordo-mavili ekiple karşılaşacak. Sahasında etkili futbol oynayan Trabzonspor ile deplasmanlarda istediği sonuçları alan Bursaspor müsabakası her iki takım için de ayrı bir önem taşıyor. İki ekip de bu maçı kazanarak, zirve takibini sürdürmek istiyor.

75. RANDEVU
Trabzonspor ile Bursaspor yarın 75. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 74 maçta bordo mavili ekibin 38-11 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 25 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bordo-mavililer bu maçlarda rakibine 109 gol atarken kalesinde 52 gol yedi.

TRABZON SAHASINDA ÜSTÜN
Öte yandan iki ekip yarın Trabzon’da 38. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 37 müsabakada Trabzonspor’un 24, Bursaspor’un ise 1 galibiyeti bulunuyor. Diğer 12 maçta ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Trabzonspor rakibine 62 gol atarken kalesinde 15 gol gördü. Yeşil beyazlılar, bordo-mavili ekibe karşı ilk deplasman galibiyetin geçen sezon oynanan maçta 1-0 galip gelerek almıştı.

FIRTINA SAHASINDA ESİYOR
Trabzonspor, Avni Aker Stadı’nda bu sezon maç kaybetmiyor. Kendi sahasını rakiplerine karşı korkulu bir rüyaya çeviren bordo-mavili ekip, ligde oynadığı 7 karşılaşmada 6 galibiyet alıp, 1 kez berabere kaldı. Karadeniz ekibi bu karşılaşmalarda 13 gol atarken, 2 gol yedi ve 19 puan topladı. Trabzonspor sadece Sivasspor ile 0-0’lık sonuçla berabere kaldı. Bordo-mavili ekip evinde Çaykur Rizespor’u 2-1 ve Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup ettiği maçta kalesinde gol gördü.

TİMSAH DEPLASMANDA GÜZEL
Öte yandan Bursaspor’da deplasmanlarda etkili bir performans gösteriyor. Sahasında oynadığı maçlarda hayal kırıklığı yaşatan yeşil-beyazlılar, deplasmanda ise tam tersi bir performans gösteriyor. Dış sahada en başarılı 4. takım konumunda bulunan yeşil-beyazlılar 7 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken, hiç berabere kalmadı. Timsah 12 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

BURSASPOR’DA EKSİKLİKLER CAN SIKIYOR
Ayrıca Bursaspor’da sakat ve cezalı futbolcular teknik heyetin canını sıkıyor. Geçen hafta Gençlerbirliği ile oynanan lig maçında sakatlanan Basser, ile kart görerek cezalı duruma düşen Colin Kazım, zorlu mücadelede takımlarını yalnız bırakacak. Ayrıca antrenmandan sonra kasık ağrısı olduğu söylenen Sebastian Pinto`nun da Trabzonspor deplasmanında oynamayacağı bildirildi. Sanıca Boru Elazığ maçında kırmızı kart görerek, 2 maç ceza alan Serdar Aziz ise, cezasını tamamladı ve bu maçta forma giymesi bekleniliyor. Bordo mavililerde ise cezalı olar Didier Zokora bu maçta takımını yalnız bırakacak.

MUHTEMEL 11
Yeşil-beyazlıların zorlu Trabzonspor maçında şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniliyor:
“Frey, Şener, Serdar, Civelli, Taiwo, Murat, Şamil, Musa, Belluschi, Ferhat, Sestak.”
(İHA)