BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  DÜNYA

Hayatını köpeğine borçlu

Giresun’da kalp hastası olan yayla bekçisi, rahatsızlanınca 8 saat süren kar mücadelesinin ardından kurtarılarak hastanede tedavi altına alı...

Abone ol

Giresun’da kalp hastası olan yayla bekçisi, rahatsızlanınca 8 saat süren kar mücadelesinin ardından kurtarılarak hastanede tedavi altına alındı. Yaşlı adam donmaktan kendisini köpeğinin kurtardığını söyledi.
Ordu’nun Kabadüz ilçesine sınır, Giresun Kızalan Yaylasında bekçilik yapan Abdurrahim Eren (70) üç gün önce rahatsızlandı.
Tedavi olmak için yetkililerden yardım isteyen Abdurrahim Eren’in yardımına koşan Kabadüz Kaymakamı ve Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin Avcı, kalınlığı 2 metreyi aşan karda iş makinelerinin 8 saat süren çalışmasının ardından yaylaya ulaştı.
Kabadüz Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin Avcı, sabahın erken saatlerinde başlayan kar açma mücadelesini baştan sona takip etti. Üç gün önce rahatsızlanan yaşlı adama 8 saat aralıksız süren kar açma mücadelesinin ardından ulaşıldı. Yaşlı adam karşısında kaymakam ve oğlunu görünce gözyaşlarını tutamadı.

DONMAKTAN KÖPEĞİ KURTARDI
70 yaşındaki Abdurrahim Eren, donmaktan kendisini köpeğinin kurtardığını söyledi.
Gözyaşları içinde yaşadığı üç günü anlatan Eren, “Evimin önünde bulunan çanak anteni ayarlamaya çalışırken birden fenalaşarak bayıldım. Bir bucuk saat karın içinde baygın halde kalmışım. Köpeğimin beni tırmalamasıyla kendime geldim” dedi.
Köpeğinin tırmalamasıyla kendisine geldiğini belirten Eren, “Kendime geldiğimde her tarafın kar içindeydi. Ayağa kalkamadığım için evimin içine kadar süründüm. Köpeğim beni donmaktan son anda kurtardı” diye konuştu.
Eren, kendisinin yardımına koşan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Kabadüz Kaymakamı ve Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin Avcı da, geç olmadan hastaya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
8 saat aralıksız süren kurtarma çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini aktaran Avcı, “Bizlere bu kurtarma çalışmasında makine ve personel tahsis eden Darıca 2 HES Santraline ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Abdurrahim Eren amcamıza da bundan sonraki hayatında sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.
Kurtarma çalışmasına Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, İlçe Garnizon Komutanı Üst Teğmen Fatih Kurt, KÖYDES Müdürü Yakup Karataş, Çambaşı Barajı ORYA Enerji AŞ. Saha Sorumlusu Arif Çebeci, Turnalık Mahalle Muhtarı Cemal Özkan katıldı.
(İHA)