BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kendin hastalandın, kendin ısın devri!

Manisa’da, Alaşehir Devlet Hastanesi’nde hastalar evlerinden getirdiği ısıtıcıyla hastanede ısındı. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz sağlık skandalını gündeme taşıdı.

Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün Manisa-Alaşehir Devlet Hastanesi’nin sağlık personeli ve ısınma sorunu iddiaları doğrulandı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekili Öz’e teşekkür ederek, hastaların ve sağlık personelinin evlerinden ısıtıcı getirerek ısındığı bilgisinin doğruluğunu kabul etti, çözüm için çalışma başlatıldığını resmi yazıyla bildirdi.

“Alaşehir’de Kendin Hastalan, Kendin Isın Dönemi”

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Alaşehir’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir trafik kazasının ardından, yaralıların durumu hakkında bilgi almak için Alaşehir Devlet Hastanesi’ni ziyaret etmişti. Sakine Öz, hastaların ve personelin sorunlarını da bu sırada yakından dinlemişti.

Sakine Öz, Alaşehir Devlet Hastanesi’nin yeni binaya taşınmasına rağmen, hastalara ve personele yaşattığı sorunları Kasım ayında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yazılı önergeyle sormuştu. Öz, önergesine yanıt gelmeyince ısrarını sürdürdü ve Bakan’a Meclis’te bu defa sorusunu sözlü olarak yöneltti.

Hastane yönetiminin hastalara ve sağlık personeline “evinizden ısıtıcı getirin, tasarruf yapıyoruz” demesi karşısında Bakan’ın ne yapacağını soran Sakine Öz, hastanedeki ısıtıcı fotoğraflarını da basınla paylaştı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Sakine Öz’e geçtiğimiz gün yazılı bir yanıt verdi ve hastanedeki ısınma sorununu kabul etti, çalışmalara başlandığını belirterek ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Milletvekili Sakine Öz, Alaşehir’deki sağlık skandalının AKP’li yıllardaki sağlık politikasındaki çöküşün en somut örneklerinden biri olduğunu savundu:

“Sakine Öz’ün Hastane Israrı Skandalı Ortaya Serdi”

“Yeni binasına taşınan Manisa-Alaşehir Devlet Hastanesine bir trafik kazası sonrasında ziyarette bulundum.

Birçok hastanın doktor ve cihaz eksiği yüzünden başka hastanelere sevk edildiği şikayetiyle karşılaştım.

Isıtma sisteminin çalışmadığını, hasta ve sağlık personelinin evden ısıtıcı getirmeye zorlandığını bizzat mağdurlardan dinledim.

Sağlık personeli içinde üniformasız çalışan, hastasından haberdar olmayan hemşireye de tanık oldum; uzun mesailere zorlanan, ek nöbet yüzünden evinde huzur kalmayan sağlık çalışanlarıyla da görüştüm.

4 Kasım’da bu sorunları Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’na soru önergesiyle ilettim, yanıt gelmedi. O arada sorun devam etti. Isıtıcı skandalını fotoğraflarıyla belgeledim, ulusal basında da bu fotoğraflar yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakan’a Meclis’te bu konuyu tekrar sordum, cevap süresi dolduğu için yanıt veremedi.

Geçtiğimiz gün, Sayın Sağlık Bakanı, bana bu sorularım üzerine yazılı yanıt vermiştir. Sorunları kabul etmiş ve 30 Kasım itibariyle ısınma sorununu çözmek için çalıştıklarını belirtmiştir.

Bu cevapla birlikte, hastaneyle ilgili olarak yerel basında bana akılalmaz suçlamalarda bulunan AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ acınası bir hale düşmüştür.”

“AKP Manisa Milletvekili’nin Yolu Alaşehir’e Düşer mi?”

“AKP Manisa Milletvekili Sayın Selçuk Özdağ, bana yükleneceğine gazete okusun. Ulusal basında yayınladığımız, ısıtıcıyla ısınan hastaların görüntülerine bir baksın da öyle konuşsun.

Hiçbir zaman belgesiz konuşmadığımı, Manisa’da her zaman sorunu yerinde görerek, mağdurlarla görüşerek açıklama yaptığımı artık öğrensin.”

“Selçuk Özdağ Hastalardan Özür Dilemedi, ‘Sağlık Olsun’ ”

“Siyasi nezaket gereği, Sayın Özdağ’ın sağlıkla ilgili boşa çıkan açıklamaları yüzünden öncelikle hastalardan özür dilemesini bekledim ama bunu yapmadı, ‘sağlık olsun’.

Ancak Sayın Özdağ, Manisa’yı yeterince tanımıyormuş, onu anladık. Bari Ankara’da kendi Sağlık Bakanına bir sorsun da Alaşehir’in sağlık sorunlarını ona Sayın Müezzinoğlu tek tek anlatsın…”

“Hastalık Dağıtan Hastane İstemiyoruz”

“Manisa’nın sağlık sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz, hastalık dağıtan hastane istemiyoruz. Ücretsiz sağlık herkesin hakkı, sonuna kadar savunuyoruz.Tüm sağlık çalışanlarının insanca şartlarda çalışmasından yanayız.

Şehir hastanesi modelinin aslında ne gibi sorunlara yol açacağını itiraf edemeyenler, önce devlet hastanesi binalarında ‘kendin hastalan, kendin ısın’ modeline çare arasınlar!”