BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

Bursa'da patlama nedeni ne işte son haberler

Bursa Ulu Camii yakınlarında kadın canlı bomba kendini patlattı. Hain saldırıda ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirirken 10 kişi de yaralandı.

Abone ol

BURSA'da Ulu Camii yakınında saat 17.25'te patlama meydana geldi. Son dakika haberlerine göre, patlamanın nedeni 25 yaşındaki kadın canlı bomba olduğu bildirildi. Patlamada 1 kişi öldü 20 kişi yaralandı. 

Bursa’da Ulucami yanında kadın intihar bombacısı kendisini patlattı. Patlamada kadın canlı bomba öldü, 13 kişi yaralandı. Hastaneye başvuran vatandaşların sayısı ise 20'ye ulaştı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralılardan durumu ciddi olan kimsenin bulunmadığını belirtti, "13 hastamız hastanelere taşındı. 13 yaralı içinde durumu ağır olan vatandaşımız yok. Hastanelere müracaat sayısı 20’ye ulaştı. Hayati risk taşıyan bir vaka yok" diye konuştu.

EYLEM EN KALABALIK SAATTE GERÇEKLEŞTİ

Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.

ELİNDE POŞET VARDI

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu öğrenildi. Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bombanın kadın olduğu, parçalandığı kesin. Parmak izi alındı, kimliği araştılıyor.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.