BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da FETÖ şüphelisi 21 kişi yakalandı!

BURSA'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

BURSA İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir dernekle ilgili soruşturma kapsamında, biri Diyarbakır'da görevli Hava Kuvvetleri mensubu teğmen M.Ç, 4'ü öğrenci 5 kişiyi gözaltına aldı. Teğmen M.Ç'nin Bursa'da örgüt adına faaliyette bulunan kişilerle irtibatlı olduğu tespit edildi.

Söz konusu 4 öğrencinin dernek yöneticileri tarafından askeri okullara yerleştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Dernek yöneticileriyle irtibatı bulunan ve kod ismi kullanan bu 4 kişinin örgüt talimatıyla çeşitli astsubay meslek yüksekokulu sınavlarına sokulduğu, bu kişilerin birden fazla okuldaki yazılı ve sözlü sınavları geçtikleri, sağlık muayenesinde elendikleri öğrenildi.

İnegöl'de de FETÖ'nün "emniyet imamlığı"nı yaptıkları öne sürülen aralarında öğretmen, mühendis, sağlık memuru da bulunan 11 şüpheli gözaltına aldı.

Bir diğer operasyonda ise FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan bazı kişilerin şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.