BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  DÜNYA

BURSA VALİSİ HARPUT’TAN TC AÇIKLAMASI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, valilik tabelası ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. <br/>Vali Harput, yapılan haberlerin eksik bilgilerd...

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, valilik tabelası ile ilgili tartışmaları değerlendirdi.
Vali Harput, yapılan haberlerin eksik bilgilerden kaynaklanan ve maksatlı olduğunu belirterek, “Son günlerde Türkiye’de bazı grupların ya yanlış bilgiyle ya da eksik bilgiyle, sloganlar ve önyargılarla hareket ederek yere bir kısım devlet organlarına karşı haksız ithamlarda bulunduğunu maalesef üzülerek müşahede ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hiç kimsenin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bugün birileri savunuyor gibi görünüyorsa, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin harcında acaba bu kesimlerin ne kadar payı var, şu an için ülkeye ne vermişler, hangi fedakarlıklara katlanmışlar? Bu memleketin büyümesi, güçlenmesi, dünya devleti haline gelmesi için hangi sıkıntılara göğüs gererek Türkiye Cumhuriyeti’ni gurur tablosu olarak görmüşler? Önce kendilerini sorgulasınlar. Türkiye Cumhuriyeti, sadece T.C. kelimeleri ile değil, gururumuz ve varlığımızı borçlu olduğumuz o kutsal mefhum, bizim bugün de uğruna son damlasına kadar kanımızı vereceğimiz bir değerdir. Bu değeri birilerinin sahiplenmesi ve kendileri gibi düşünmeyen insanları da bu değerlere karşıymış gibi göstermesi haksızlıktır ve yanlıştır. Bunun kesinlikle böyle bilinmesi lazım” dedi.
"Valilik, vilayet tabirleri doğru tabirlerdir" diyen Vali Harput, “Valilik kelimesinin üzerine ’T.C. Valilik’ tabiri yanlıştır. Heykel bölgesi ’Vilayet’ olarak bilinir. Bursa’da zaten Bursa Valiliği bütün ihtişamıyla ve saygınlığıyla kendi varlığını sürdürmektedir. Yıllar önce ’Valilik’ yazılan tabloyu ya da tabelayı, bugün T.C. sözcüğü yeni indirilmiş gibi mütalaa ederek istismar etmeye kalkmak büyük bir haksızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti kelimesinin kısaltılmış harfleri olan T.C. harfleri elbette her şartta bütün kurumlarla birlikte anılacaktır. Doğrusu da odur. Zaten Türkiye Cumhuriyeti varsa kurumlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti varsa kişiler vardır, bunun dışında başka bir şeyler düşünmek ne kimsenin hakkıdır ne de kimsenin haddidir. Ancak Bursa’da yıllar önce yapılan bu değişiklikten sonra bugün ülke genelinde yanlış anlamalarla, ithamlarla gerilen havanın istismara yol açmaması için üç gün önce valilik tabelasını yeniden sipariş verdim. Valilik tabelasının yeniden ’Bursa Valiliği’ olarak asılması talimatını verdim. Tabii bu pazardan alınıp asılacak bir şey değil. Valilik müessesesi devletin en saygın temsil edildiği makamdır. Buraya asılacak her tabelanın da hem muhteva, hem görüntü olarak bu saygınlığa layık olması lazım. Biz de üç gün önce bunun siparişini verdik. Muhtemelen bugün bu saatlerde bu tabela gelerek, iyi niyetli insanların da yanlış anlamamaları açısından buraya asılacak. Ancak şunu ifade edeyim, bu konunun istismarı tamamıyla önyargıyla ve maksatlı olarak yapılan bir harekettir. Bu da hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Bu ülkede yaşayan, bir vücut halinde yaşayan bu milletin evlatlarının haksız yere birbirini ihtam etmesi sadece insanları üzer, sadece gönüllerde, kalplerde kırıklıklara yol açar. Bu tür yanlışların olmamasını, aklıselim hareket edilmesini özellikle herkese tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.