BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bursa şehidi Ferhat Demir'in haberi ailesine zor verildi

BURSA şehit haberi ile sarsıldı. Ferhat Demir El Bab şehitleri arasında yer alıyor. Suriye Fırat Kalkanı harekatında 14 askerimiz şehit olmuştu.

Abone ol

BURSA El Bab bölgesinde devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşen Ferhat Demir 'in acı haberi ile sallandı. Bursalı piyade uzman çavuş Ferhat Demir, dün yaşanan çatışmada şehit oldu. Acı haber ailesine güçlükle verildi.

Suriye'nin El Bab bölgesinde devam eden Fırat Kalkanı operasyonu sırasında şehit düşen Bursalı Uzman Çavuş Ferhat Demir'in 3 ay önce evlendiği eşi ile en son dün sabah telefonla görüştüğü ortaya çıktı. Şehidin yakınları Şehit Ferhat Demir'in 5 günlük düğün izninin ardından yeniden görev yerine döndüğünü, 45 gün önce dış görev için El-Bab'a gittiğini söyledi.

En son dün sabah eşi ile görüşmüş

Şehidin amca oğlu Selim Demir, "5 kardeşlerdi, 3 ay önce evlenmişti. Kayseri'de görevliydi. 45 gün önce dış görev için El Bab'a gitmişti" dedi. Şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Fatma Demir ile en son dün sabah saat 10.00'da görüştüğünü kaydeden Selim Demir, "Beş günlük düğün izni kullandı, daha sonra tekrar görev yerine döndü" diye konuştu.
Şehit Uzman Çavuşunun baba evinde 112 ambulansı ile sağlık ekipleri de hazır bekletilirken evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehit Uzman Çavuşun babası Bahri Demir askeri personel tarafından teselli edilirken ayakta durmakta güçlük çekti. Anne Fadime Demir ise evde sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra taziyeleri kabul etti.
Öte yandan, şehidin cenazesinin Gaziantep'e getirildiği, burada yapılacak otopsinin ardından Yenişehir Havaalanına getirileceği öğrenildi.