BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bursa 6. Kitap Fuarı

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı, 1 mart cumartesi günü açılıyor.

Abone ol

Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Bursa TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı, 1-9 Mart 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Yaklaşık 204 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 6. Kitap Fuarı’nda geniş bir konu yelpazesi içinde gerçekleştirilecek konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 85 kültür ve edebiyat etkinliğinde 300 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak; yaklaşık 500 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak.

Pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşuyor.
Dokuz gün sürecek olan fuarda , Mustafa Balbay, İskender Pala, Zeynep Oral, Vural Savaş, Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer,  , Muzaffer İzgü,  Deniz Kavukçuoğlu,  Ercan Karakaş, Aydın Cıngı, Erdal Atabek, Orkun Uçar, Aydın Ilgaz, Beşir Ayvazoğlu, , Nevzat Çelik, Hasan Bülent Kahraman, Ali Nesin, Ahmet Şerif İzgören…

TÜYAP Çocuk Kulübü
TÜYAP Çocuk Kulübü kapsamında,  yazarlarla söyleşi, okuma saati ve çocuk tiyatrosu gibi 15 çocuk etkinliği yer alacaktır. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Muzaffer İzgü, Nur İçöüzü, Ferda İzbudak Akıncı, Hamdullah Köseoğlu, Süleyman Bulut, Zeliha Akçagüner Sennur Sezer, Nilay Yılmaz Muhsine Helimoğlu Yavuz, Gülten Dayıoğlu gibi pek çok değerli yazar yer alacaktır.

Fuar’ın Sergileri
Semih Poroy'un Cumhuriyet Kitap'ta yayımlanan ve 'Çizgiyle edebiyat dünyası eleştirisi' olarak nitelendirilen karikatürlerinden oluşan 'Feklavye' sergisi İstanbul’un ardından Bursa Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak. Dokuz gün sürecek sergi kapsamında 1 Mart 2008 Cumartesi günü Semih Poroy’un katılımıyla bir de söyleşi gerçekleştirilecektir.

Fuar’da ayrıca iki önemli fotoğraf sergisi düzenlenecektir. Atlas dergisi fotoğrafçılarından Fatih Özenbaş son 10 yılda çektiği 50 gezi fotoğrafından oluşan karma sergisi “Foto-Öykü” fuar süresince ziyaret edilebilir.

Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek diğer sergi fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın Türkiye fotoğraflarından oluşan ‘Anadolu’da Yolculuk” sergisidir. Faruk Akbaş’ın, Anadolu’nun her köşesinden çektiği çarpıcı fotoğraflar, bilgilendirici metinler eşliğinde okuyucuyla buluşacak.