BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bürokrasi için kafasına sıkacaktı

Uzun süredir almak istediği Yeşil Kart için sıra bekleyen vatandaş, işlemleri bir türlü bitmeyince kafasına silah dayadı!

Abone ol

Mersin’de uzun süredir ruhsal tedavi gören ve bu konuda raporu bulunan 34 yaşındaki Mustafa Danabaş, yeşil kart başvurusu yaptığı sağlık kuruluşu binası önünde tabancasını boynuna dayayarak intihara kalkıştı.

Eylemi sırasında aşırı miktarda aldığı ilaçların etkisiyle fenalık geçirip sağlık kuruluşu binasına giren Danabaş, burada etkisiz hale getirilerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, Mezitli İlçesi Fatih Mahallesi Babil kavşağı üzerinde meydana geldi. Yakınlarının ifadesine göre yaklaşık 10 yıldır ‘akli dengesindeki bozukluklar’ nedeniyle tedavi gören 2 çocuk babası Mustafa Danabaş, Hasan Arslan Toplum Merkezi’ne giderek, yeşil kart başvurusunda bulundu. Ancak, görevliler çeşitli evrakların bulunduğu dosya ile başvuru yapması gerektiğini söyledi.

Görevlilerin zorluk çıkarttığını düşünerek bir anda kendisini kaybeden Mustafa Danabaş, merkezin önüne çıktığı anda üzerinde taşıdığı tabancayı çekerek boynuna dayayıp intihara kalkıştı. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans ulaşırken, Danabaş’ı ikna çalışmaları başlatıldı. Polisin ikna çalışmalarından sonuç alınmayınca olay yerine ağabeyi Hüseyin Danabaş çağrıldı. Ağabeyini dedinlemeyen Danabaş, bir süre sonra su istedi. Ağabeyinin ve polisin getirdiği suyu kafasına döken Mustafa Danabaş, üzerinde bulundurduğu ve sürekli kullandığı ilaçlarından çok miktarda içmeye başladı. Yanına kadar yaklaşan polislerin, yeşil kart konusunda kendisine yardım edecekleri yönünde verdikleri sözlerine inanmayan Mustafa Danabaş, zaman zaman kendisine yaklaşmak isteyen polisleri ve ağabeyini sert bir dille uyararak yanından uzaklaştırdı.

İLAÇLAR ETKİ EDİNCE YAKALANDI

İçtiği çok sayıda ilacın yaklaşık yarım saat sonra etki göstermesi üzerine bir ara yere yığılan ve daha sonra ise kalkarak sağlık merkezine giren Mustafa Danabaş’ın peşinden içeriye giren Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Faruk Uzel, ani bir hareketle elindeki tabancayı alırken diğer polisler de üzerine atlayarak yere yatırıp etkisiz hale getirdi. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından sedyeye alınan Mustafa Danabaş, gazetecilerin görüntü çektiği sırada ise “Çekin, çekin Tayyib’e gösterin. Ben ölmek istiyorum” diye bağırarak tekbir getirdi.

Toplum Merkezi’nde çalışanlara ve çevrede bulunanlara uzun süre korkulu anlar yaşatan Mustafa Danabaş, Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.