BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Burhanettin Kocamaz istifa öncesi İYİ Partili Aydın'la görüştü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP'den istifa ederken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ı arayarak, "Biraz sonra istifa edeceğim. Zor bir karar oldu, ancak artık yapacak bir şey, bir çıkış yolu kalmadı” dediği öğrenildi.

Abone ol

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu hafta 50 yıl çatısı altında bulunduğu MHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Kocamaz, istifası sırasında ise eski partisine oldukça sert eleştirlerde bulunarak " MHP çatısı altında hizmet üretmenin ortadan kalktığı ve adeta çek git denildiği bir dönemde rahmetli Başbuğ'a olan sadakatimi ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyorum” demişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 1 ay önce  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı kendi partisine davet ettiği ortaya çıkmıştı.  Son olarak ise Kocamaz'ın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ı arayarak, "Biraz sonra istifa edeceğim. Zor bir karar oldu, ancak artık yapacak bir şey, bir çıkış yolu kalmadı” dediği öğrenildi.

Kocamaz'ın Koray Aydın ile görüşmesi İYİ Parti'nin teklifini kabul edeceği şeklinde yorumlandı. İYİ Parti kulislerinde, Kocamaz'ın CHP-İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinin tamamlanmasını beklediği, kararını bundan sonra açıklayacağı dile getirildi.