BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.493,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Kuzu'dan Can Dündar tweetleri

AK Parti Milletvekili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler Can Dündar ve Burhan Kuzu için verdiği "hak ihlali vardır" kararını değerlendirdi.

Abone ol

AK Partili Burhan Kuzu, Can Dündar ve Erdem gül için AYM'nin verilen kararın AK Parti tarafından sağlandığını söyledi. Kuzu, "hak ihlali" kararının Dündar ve Gül'ün "hayır" dediği Anayasa değişikliği sayesinde olduğunu ileri sürdü.

Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği "hak ihlali var" kararını twitter hesabından değerlendirdi. Kuzu, twitter'dan şunları yazdı:

"AYM Can Dündar ve Erdem Gül için hak ihlali var dedi.Ak Partinin yaptığı Anayasa değişikliği ile getirilen Bireysel Başvuru sonucu oldu.

Hem Can Dündar hem de Erdem Gül Referandumda hayır oyu verdikleri Bireysel Başvuru Hakkı'nı kullanarak hak ihlali kararını aldılar.

Demekki kararı mahkemeler veriyormuş.Can Dündar ve Erdem Gül için AYM hak ihlali kararı verdi.

Unutmayın ki bu üyeleri Gül ve Erdoğan atadı.Tutuklu yargılanmak suçlu,tutuksuz yargılanmak suçsuz anlamına gelmez.Kamuoyu bu yanılgıdan kurtulmalı.Aksi yorum yargıya şüpheli bakıştır."