BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  GÜNCEL

Buraya girmeye sadece onlar cesaret etti!

Türkiye mağara turizmine katkıda bulunanacak yeni bir mağara daha bulundu.

Abone ol

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Yenice Köyü Sarıçal Mevkii'nde derinliği 250 metreyi bulan yeni bir mağara keşfedildi.

Hacettepe Üniversitesi Mağaracılık Kulübü Üyesi, 5 kişilik ekip mağarada 2 gün boyunca inceleme yaparken, mağaranın haritalama çalışması yapılıyor.

Polatlı'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yenice Köyü’nde yeni bir mağara keşfedildi. Köyün yaklaşık 5 kilometre doğusunda Sarıçal Mevkii'nde zirvede yer alan mağaranın haritalama çalışmalarına başlandı. Hacettepe Üniversitesi Mağaracılık Kulübü üyelerinden 5 öğrenciden oluşan grup mağarada inceleme yaptı. Mağaracılık kulübü üyesi Anıl Alkan, mağara derinliğinin en az 250 metre olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. İki dar kısımdan geçiş bulunduğunu, sarkıtlar, yarasa dışkıları ve çok sayıda kemik görüldüğünü anlatan Anıl Alkan, şöyle dedi:

"Mağarayı haritalamak için buraya geldik. Fakat mağara girişi insan tahribatına maruz kalmış. Mağaranın iç kısımlarında değişik sarkıtlar bulacağımızı tahmin ediyorum."

Yenice Köyü sakinleri mağaranın varlığını bildiklerini ancak bu güne kadar kimsenin girmeye cesaret edemediğini belirti.