BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu hükümete o soruyu sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili karanlık noktaların bulunduğunu belirterek, pilotların nasıl öldürüldüğünü öğrenmek istediklerini söyledi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Rusya, Amerika ve İngiltere'nin ellerindeki bilgileri dünya kamuoyuyla paylaşma çağrısını tekrarladı.

CHP 11. Kadın Kurultayı 8 yıl aradan sonra Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılıyor. Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, kurultaya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP'li kadınlara seslendi.

Suriye konusunda savaş istemediklerini, sadece Suriye'de değil bölgede ve dünyada da savaş istemediklerini her zaman her ortamda seslendirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, hiçbir Osmanlı padişahının ve Cumhuriyet Başbakanının Batı'nın egemen güçlerini kullanarak seslenmediğini; bunu tek yapan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "Suriye'den ne alıp veremediğimiz var? Suriye'de demokrasi yokmuş. Ona bakacağına dönüp kendi ülkene baksana, kendi ülkende demokrasi var mı?" diye sordu.

Sudan lideri Ömer El Beşir'i 'katil' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Onu onurlandıran, onunla askeri işbirliği anlaşmasını TBMM'ye getiren AKP hangi demokrasi ve özgürlükten bahsedecek?" diye sordu.

Suriye'nin uluslararası hava sahasında düşürülmesine değinen Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin hala pek çok karanlık noktanın bulunduğunu söyledi. Otopsi raporlarının açıklanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, pilotların nasıl öldürüldüğünü öğrenmek istediklerini; konunun açıklığa kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti.

Hükümetin halkı doğru bilgilendirme görevi bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, daha önce bir çağrısı olduğunu ve bir cevap alamadıklarını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Rusya, Amerika ve İngiltere'nin ellerindeki bilgileri dünya kamuoyuyla paylaşmalarını istiyorum. Bunu yapmaları halinde pek çok konunun aydınlığa kavuşacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.