BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

Burak Can cinayetinde flaş gelişme

Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesine ilişkin 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ha...

Abone ol

Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesine ilişkin 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, şüpheliler terör örgütü DHKP-C üyesi olmakla suçlandı.
Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda açılan ateş sonucu Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetmişti. Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Savcı Bayhan tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler Oğuz Kartal ve Volkan Gezer hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Savcı Bayhan Kartal ve Gezer hakkında ayrıca ‘terör örgütü DHKP-C’ye üye olmak’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından ise 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı Bayhan tarafından hazırlanan iddianamede yer alan şüpheliler Zafer Karadağ ve Mustafa Samur hakkında ise örgüt üyeliği ve silah temin etmekle suçlandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede silaha ilişkin alınan balistik raporuna da yer verildi. İddianamede yer verilen raporda göre Karamanoğlu’na isabet eden mermi çekirdeğinin şüphelilerden ele geçen silahtan çıktığı belirtildi. Söz konusu raporda deforme olan kurşunun sekme sonucu Karamanoğlu’na isabet etmiş olabileceği belirtildi.
(İHA)