BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,34
HABER /  GÜNCEL

Bundestag Yunanistan'a ikinci kurtarma planını oyluyor

Alman parlamentosu bugün Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan için ikinci kurtarma paketini oylayacak.

Abone ol

Alman parlamentosu bugün Yunanistan'a verilmesi kararlaştırılan için ikinci kurtarma paketini oylayacak.

620 üyeli Bundestag'ın geçen hafta Euro Bölgesi maliye bakanlarınca kabul edilen kararı engelleme yetkisi var. Başbakan Angela Merkel'in koalisyonu içinde kimi muhalif sesler duyulmakla birlikte, muhalefet partileri anlaşmaya destek vereceğini bildirdiği için, Merkel'in istediği onayı alması bekleniyor.

Yunanistan'a ikinci kurtarma paketi sağlanmasını kabul etmiş olan Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble bile, oylamadan önce parlamento üyelerine yazdığı mektupta, alınan bu kararın başarı getirmesinin kesin olmadığını kaydetti.

Alman siyasetçiler arasında en büyük rahatsızlık içinde olanlar, Başbakan Merkel'in, İspanya ve İtalya'nın sorunlarıyla baş edebilmek için, zor durumdaki ülkelere yönelik kurtarma fonunun çapının genişletilmesi fikrine, eskisi kadar karşı çıkmamasından kaygı duyuyor.

Hafta sonunda, Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, daha fazla para verilmesinin ekonomik açıdan mantıklı olmadığını kaydetti ve bu konuda henüz karar alınmadığını da ekledi.

BBC Berlin muhabiri Steve Evans, Bundestag'un bugünkü oturumunun, son iki yıldır Euro Bölgesi'ndeki krize çözüm bulunması için hazırlanan yeni planları ele aldığı yedinci toplantı olacağını ve bunun sonuncu toplantı olmayacağına inanıldığını kaydediyor.