BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.407,71
HABER /  DÜNYA

Bulgaristan, Amerikayı yalanladı

Bulgaristan’a bombardıman uçakları konuşlandığı yolunda Amerikan basınında çıkan haberleri yalanlandı.

Abone ol

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, ABD’nin İran’a düzenleyeceği muhtemel bir askeri operasyon için Bulgaristan’a bombardıman uçakları konuşlandığı yolunda Amerikan basınında çıkan haberleri yalanladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sunday Herald" gazetesinde yer alan ve ABD’nin İran’a askeri operasyon düzenlemek için Bulgaristan’da bombardıman uçakları konuşlandırdığı iddia edilen haberin tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Ülkede İran’a saldıracak Amerikan bombardıman uçakları yok" denildi.

Bulgaristan Savunma Bakanlığının bu açıklamasının sadece internet üzerinden yayın yapan BGNES adlı haber sitesinde yayımlanması ise dikkat çekti.
"Sunday Herald" gazetesinde yer alan habere göre, ABD uranyum zenginleştirme programından vazgeçmeyen İran’a askeri müdahalede bulunmak üzere Bulgaristan’daki üslerine B-2 bombardıman uçakları konuşlandırmaya başladı. Gazete, B-2 bombardıman uçaklarının Pentagon tarafından uydu aracılığıyla İran’da belirlenen bazı hedeflerin imhası için kullanılacağını öne sürdü..