BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  MAGAZİN

Bülent Ersoy da türban takacak

Gülben Ergen jüri üyeliğini bıraktı siyasete soyundu! Armağan yine bildiğiniz gibi, Ersoy ise bu kez türban takacak!

Abone ol

Popstar Alaturka programınında ortalık birbirine girdi. Kıyafeti nedeniyle her programda eleştiri alan başörtülü yarışmacı Çiğdem bu programda da tartışma konusuydu.

Çiğdem, şarkısını okuduktan sonra ilk eleştirileri Armağan Çağlayan'dan aldı. Armağan Çağlayan başörtüsünü sahne kıyafetine uygun bulmadığını her programda olduğu gibi bu seferde yenileyen Çağlayan'a Gülben Ergen'den destek geldi. Gazetport'un haberine göre; bunun üzerine bir izleyici "bu program Arabistan'da da yapılıyor" deyince ortalık birbirine girdi. Yarışma sunucusu Osmantan Erkır, seyirciye mikrofon verdi. Ve ortaya şu diyaloglar çıktı...

İzleyici: Kapalı diye puan kırılmasın. Sesi çok güzel. Popstar yarışması çalıntı zaten. Bu program Arabistan'da da yapılıyor ve orada başörtülü kızlar da katılıyor. Kimse de bunu yadırgamıyor..

Gülben Ergen: Tabi oradaki yarışma gibi olamaz. Burası Arabistan değil Türkiye. Türkiye Arabistan olmadı, olmayacak da. Türkiye Cumhuriyeti devletini Atatürk kurdu ve biz Atatürk'ün çocuklarıyız.

Bülent Ersoy: Şimdi ben hadiselerin demojojik hale getirilmesine karşıyım. Bu çocuğun üzerinden bu tarz tartışmalar yapmak son derece yanlıştır. Gülben Hanım'ın söylediklerine karşıyım. Zaten hepimiz Atatürk'ün çocuklarıyız. Onun evlatları olmaktan gurur duyuyoruz. Keşke biraz daha önce gelseydim dünyaya da sesimle ona hizmet edebilseydim.

Gülben Ergen: Ben Çiğdem'i baştan beri görüntüsüyle değil sesiyle değerlendirdim. Zaten kafasının içinde ne barındırdığı önemli benim için. Ama bizim örf adetlerimiz Arabistan gibi değil. Bizim örf ve adetlerimiz farklı.

Seyirci: Bu çocuğu biz aldık buraya..

Armağan Çağlayan: Hayır biz almadık. Biz oylamadık. Siz istediniz. O yüzden alındı.

Bülent Ersoy: O halde ben aldım. Bu çocuğu ben aldım buraya. Başörtülü bir insanın da sanatını icra edebileceğini göstermiş oldum. Evet ben istedim bu çocuğu. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz ama Atatürk'ün de gönlü çok genişti. Herkesi kucaklayan bir anlayışa sahipti.

Armağan Çağlayan: Ben sonuçta başörtülü ya da değil, baştan beri Çiğdem'in popstar olamayacağını söylüyorum. Sonuçta sahne biraz da şovdur. Arabistan'da insanlar böyle şarkı söylüyor. Ama kuzey ülkelerinde de insanlar bikiniyle şarkı söyleyebiliyor. O zaman öyle mi yapalım yani. Burasının örf adetleri Arabistan'dan farklı...

Gülben Ergen: Ben izleyiciyi yanlış anlamışım.

Bülent Ersoy: Görürsünüz haftaya ben de başörtü ile gelicem ve en güzel şekilde sanatımı icra edeceğim. Efe başörtü ile de okunur başörtüsüz de okunur.