BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan protestoculara fırça!

Bülent Arınç, Bursa'daki bir açılışta protesto edilince, PKK'yı anlattı medyanın bu tür gösterilere ilgi göstermemesini istedi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'daki açılış töreni sırasında yaşanan protestolara gönderme yaptı, 20-25 kişilik bir protestonun kendisini sivrisinek ısırığı kadar rahatsız etmediğini söyledi. PKK'nın da bu tür olaylara değer vererek büyütüldüğünü anlatan Arınç, muhatap almadıkça bu tür yapıların sinirinden çatladığını söyledi.  

Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde, Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binasının açılış törenine katıldı.
Arınç, tören öncesi yerleşkede, sayısı 20-25'i geçmeyen öğrenci grubunun, protesto eyleminde bulunmak amacıyla toplandığını dile getirdi.
 
"SİNEK ISIRIĞA KADAR ETKİLEMEZ"
 
Korkak olmadıklarını ve gözlerini kırpmadan her yere gittiklerini kaydeden Arınç, bu güzellikler sürerken, kötü ideolojilerin deli gömleğini giymiş birilerinin de protesto etmek için toplandığını söyledi. Bu tür protestoların, kendilerini sivrisinek ısırığı kadar ilgilendirmediğini ifade eden Arınç şöyle konuştu:
 
"Sayısı 50 olsa UÜ'nün binde biri demektir. 50 bin öğrencisi olan bir üniversitede 50 kişinin bağırıp çağırması, sinek ısırığı kadar, kimseyi etkilemez. 40 yıllık siyasi hayatımda her şeyi gördüm. İhaneti de gördüm, takdiri de gördüm, zenginliği de gördüm fakirliği de gördüm. Bundan sonra göreceğim bir şey kalmadı ama memlekete hizmet eden insanlara en azından saygı duymak gerekirken herkesin huzurunu bozacak birtakım şeyler yapma gayretinde olursa insanlar, buna ancak üzülürüm.."
 
"İSMİ ANILMADIĞI İÇİN ÇATLAMIŞLAR, ÖRGÜT DAĞILMIŞ"
 
Arınç, medyanın, bunun gibi protestolara daha fazla ilgi göstermesine de üzüldüğünü belirtti. Kim bağırırsa kameraların o tarafa döndüğünü anlatan Arınç, PKK'nın da böyle büyütüldüğünü iddia etti. Arınç şöyle konuştu:
 
"Bir ülkede sadece iki yıl o örgütün ismini anmadan haberler yapılmış. İsmi anılmadığı için çatlamışlar, örgüt dağılmış. İsmini andığınız zaman propagandasını yapıyorsunuz, kamerayı çevirdiğiniz zaman propagandasını yapıyorsunuz. 3 kişi koşarken arkasında sen de koşarsan o, amacına ulaşıyor. O yüzden elindeki lav silahı ile hedef aldığı binalara ateş eden ne kadar kötüyse bu güzellikleri görmemek ve göstermemek için birtakım provokatif eylemler yapanlar da aynı hatalara düşüyor. Bu ülkede iki sene 'PKK' demesek PKK kendiliğinden çökerdi ama bizim televizyonlarımızın bir kısmı kanlı kanlı, canlı canlı realite programları yapar gibi propagandayı kendiliğinden üstlendiği için bu örgütler yaşayabiliyor. Bana şimdi diyorlar ki 'Falanca kişi şöyle söylemiş.' 'Benim muhatabım değil' diyorum. Ben, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakan yardımcısıyım. O bahsettiğiniz adam neyse onun sıfatını da siz biliyorsunuz. İsminden bahsetmediğim için çatlıyor adamlar. Siz de böyle yapın. Ey güzel basın, ey Bursa'nın güzel basını, bu sözlerim kulağınızda kalsın. Dışarıda 5 kişi bağıracak diye tetikte olmayın, siz buraya bakın, Hasan Öztimur'a bakın, Şahabettin Harput'a bakın, profesörlere bakın, dekanlara bakın."