BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan hakkında suç duyurusu!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dinci terör örgütüne müştekiyi Hedef göstermek ve ölümle tehdit etmek" suçu nedeniyle, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

Abone ol

BAŞBAKAN CHP'Lİ VEKİLLERİ HEDEF GÖSTERMİŞTİR

CHP Aygün'ün Avukatı Cihan Söylemez tarafından verilen dilekçede, Başbakan Erdoğan'ın 15 Eylül tarihindeki Adıyaman Gezisi sırasında Aygün’ü de kast ederek "Geçen ekim ayından itibaren anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin içinde olduğu bir kirli senaryo Türkiye'de sahnelenmek isteniyor. Bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp, Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Kan akması, gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir el, bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor" ifadesini kullandığı belirtilen dilekçede şöyle denildi:

"Keza şüpheli Recep Tayyip Erdoğan 20 Eylül tarihindeki Malatya Gezisi sırasında 'CHP Genel Başkanı barışın ne olduğunu biliyorsa yol arkadaşı Esad’a, taş atan kendi milletvekillerine anlatsın' demiş ardından da 'Bizim barışımıza, birliğimize, topraklarımıza saldıran olursa cevabını alır. Ankara’da Polisevi’ne saldırdılar. Bu tür şeylere tevessül edenler karşılığını alacak, almıyorsa bu bir aczin ifadesi olur' ifadelerini sarf ederek başta müvekkil Hüseyin Aygün olmak üzere CHP’li vekilleri hedef göstermiştir.

BAŞBAKANIN CEZALANDIRILMASI İÇİN BU DAVA AÇILDI 

Konuşmasının devamında müvekkil Hüseyin Aygün’ü de kastederek 'Açık ve net konuşacağım. CHP’nin bizzat Genel Başkanı ve bazı milletvekilleri, Malatya başta olmak üzere bazı illerimizde Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek suretiyle bayat bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışıyorlar. CHP Genel Başkanı barıştan bir şey anlıyorsa kaos çığırtkanlığı yapan, taş atan kendi milletvekillerine anlatsın. Şiddet olaylarının en önünde barikatlarda sandıktan umudunu kesenler sokakta umut arıyorlar. Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü binasında ve polis evine roketatarlı bir saldırı gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi’ne saldırı düzenleyen eli kanlı örgüt ve kişi dün de Ankara’da yine kanlı bir eyleme kalkıştı.

Taksim’de CHP ile bu örgüt yan yana eylem yaptı. Bu oyunu bozuyoruz. Dokunulmazlık zırhına bürünüp milleti tahrik eden milletvekillerine rağmen istihbarat, güvenlik birimlerimiz her türlü olayın faillerini buluyor. Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan’ın müvekkil Hüseyin Aygün’ün tüm konuşmalarında sürekli olarak hedef göstermesi neticesinde, 20 eylül tarihinde dinci terör örgütü olarak değerlendirdiğimiz maşalar tarafından 'AsaydeR#AK@SayDerin' adlı kullanıcı hesaptan tweet’leri atmışlardır."

Dilekçede dinci terör örgütünün olduğu iddia edilen hesaplara ilişkin tweetlerinde konulduğu dilekçede, Başbakan Erdoğan'ın ve bu hesapların sahipleri hakkında cezalandırılmaları için kamu davası açılması talep edildi.