BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.505,36
HABER /  DÜNYA

Arınç’ın katıldığı açılışta gerginlik

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katıldığı Uludağ Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakült...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın da katıldığı Uludağ Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binasının açılışında bir grup öğrenci protesto gösterisi yaptı. Binaya girmek isteyen öğrencilerle özel güvenlik ve çevik kuvvet arasında arbede yaşandı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin en büyük projesi olan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu inşaatını inceledikten sonra Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne geldi. Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı binasının açılışında bir grup öğrenci protesto gösterisi yapmak istedi. İçeri girmek isteyen öğrenciler, yer olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Hatay’da hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafını taşıyan 15 kişilik grup, "Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı.
Özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri ile binaya girmek isteyen öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Öğrenciler daha sonra oturma eylemi yaptı. Bir grup üniversite öğrencisi de eylemcilere destek verdi.
Törende, Hasan Öztimur’a Uludağ Üniversitesi Onur Doktoru ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’a Uludağ Üniversitesi Fahri Profesör unvanı verildi.
(İHA)