BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,99
HABER /  DÜNYA

SGK artık insansız hizmet verecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni devreye sokulacak, “İnsansız Hizmet Noktası”nı kamuoyuna tanıttı.<br/>Çalışma ve Sosyal ...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni devreye sokulacak, “İnsansız Hizmet Noktası”nı kamuoyuna tanıttı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu Standı’nın açılışını yaparak, kaymakamlıklar, organize sanayi bölgeleri ve alışveriş merkezi gibi alanlara yerleştirilerek vatandaşların SGK ile ilgili birçok işlemini online olarak yapabileceği, ‘İnsansız Hizmet Noktası’nı kamuoyuna tanıttı. Vatandaşların sosyal güvenlik alanında gelişim ve dönüşümün yaşandığını kendi pratik hayatlarında müşahede etmeye başladıklarını belirterek, “Bugün sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinin açılışlarından sonra bu uluslar arası bilişim fuarında, sosyal güvenlik kurumumuz altında önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Sosyal güvenlik alanında çok yoğun ve yaygın, gelişim ve dönüşümün yaşandığını bizzat vatandaşlarımız kendi pratik hayatlarında müşahede etmeye başladılar. İşte bugün bir taraftan il müdürlüklerimizde sunduğumuz hizmete 464 sosyal güvenlik kurumu merkez müdürlükleriyle bunu taçlandırırken, bugün yeni bir halkayı daha ilave ediyoruz. Bu da Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızın hemen hemen tüm başvurularına cevap cevap bulacakları insansız hizmet noktası da devreye girmiş bulunuyor. Türkiye’de 919 ilçemiz var. Bunun 464’ünde merkez müdürlüğü faaliyette, 520 ilçemizde ise gerekli kriterler taşınmadığı için yaklaşık 16 milyon 600 bin vatandaşımıza yerinden hizmet sunma imkanımızı şuanda elde edebilmiş bulunmaktayız. İşte bu açığı gidermek, buradaki vatandaşlarımıza da el uzatmak amacıyla insansız hizmet noktası çerçevesinde bugün tanıtımını yapacağımız bu hizmet ağıyla, 250 hizmet merkeziyle daha insansız hizmet noktasıyla, sosyal güvenlik alanlarında hizmetlerimizi derinleştirmiş, yaygınlaştırmış olacağız. Bu hizmet ağının geçekleşmesinde emeği geçen başta kurum başkanımız olmak üzere, ilgili birimlerdeki bütün çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çelik daha sonra Faik Sayran isimli vatandaşla İnsansız Hizmet Noktası’nın başına geçerek, Sayran’ın hizmet dökümünü aldı, Sayran’ın borçlarına baktı. Ardından standı gezen Bakan Çelik daha sonra alandan ayrıldı.
(İHA)