BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'tan 'Kedicikler'e sert eleştiri

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Adnan Oktar'ın kediciklerini eleştirerek "Kedicikler medicikler bilmem ne diyerek ticaret yapıyorlar" dedi.

Abone ol

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Bursa'da düzenlenen Hz. Üftâde Sempozyumunda yaptığı konuşmada Adnan Oktar ile 'Kedicikler'ini sert bir dille eleştirdi.

Arınç, 'Kedicikler medicikler bilmem ne diyerek ticaret yapıyorlar. Kendilerine bu lakapları takanlar var. Ne için ticaretlerini geliştirmek için. Bunlar da İslama çok zarar veriyorlar.' dedi.

"İNŞALLAH MAŞALLAHLAR, KEDİCİKLER"

"Necip Fazıl derdi ki, Zorluklar büyük buz dağları gibiydi. Biz ağzımızda hohlayarak erittik buz dağlarını. Erittik ama ortalık çamur oldu, çamurdan geçilmiyor. Şimdi de tarikat var. Şimdi de bize yol gösterenler var.

Saçı sakalıyla, üstündeki kıyafetiyle çevresine topladığı 3-5 insanla bu işi yaptığını söyleyenler var. İyilerinden Allah razı olsun. Çok bozukları da var. Yanlışları da var. Onlar da bu yolu ticaret yolu gibi kabul etmişler.

Televizyonlarda izliyoruz. Çevresindekilerle hahaha-hihihili, inşallah maşallahlar, kedicikler. Bunlar da bir şey yaptıklarını zannediyor. İslam, iman, Kur'an, edep, fazilet, namus, ar haya adına bir şey bulamıyorsunuz.

"KEDİCİKLER MEDİCİKLER BİLMEM NE"

Kedicikler medicikler bilmem ne diyerek ticaret yapıyorlar. Kendilerine bu lakapları takanlar var. Ne için ticaretlerini geliştirmek için. Bunlar da İslama çok zarar veriyorlar.

"EŞLERİNİ, SERVETLERİNİ KAYBEDENLER VAR"

Eşlerini, servetlerini kaybedenler var bu yollarda. Bu yüzden güzel örneklere gitmemiz lazım. Herkesin ağzından çıkana kuyumcu titizliğiyle bakmasılazım. Bu örnekler her gün bir yerde skandala imza atıyor. Bunlardan ne kadar uzak olursak halka o kadar yakın olacağız diyoruz."

İNSANLARIN EDEPLİ OLMAYA İHTİYACI VAR

Herkes bir yere gelmek bir yere gitmek kavgasıyla meşgul, işyerinde, sokakta, evlerde bu kavga var. Bütün hesaplar bunu üzerine. İnsanların edepli olmaya çok ihtiyacı var. İffet sahibi olmak çok büyük bir nimet, bunları hatırlatacak bir örnek olması lazım. Gönüllere hitap edilmeli sadece ceplere değil. İnsanlar internetten vazgeçmiyorlar, cep telefonlarını yanlarından ayırmıyorlar. 4 yaşındaki torunum bile tüm içeriğini biliyor.

"BUNLARI TARİKATLAR KORUDU"

Bugün allah için ne yaptın sözünü şimdilerde kaç kişi kullanıyor. Sayın Sargut Hanımı dikkatle dinliyorlar. Bu zamanda böyle olanalrda var. Balkanlarda ve Sovyet Cumhuriyetlerinde Türklere öyle zulümler yaparlardı ki, bunları tarikatlar korudu. Meclis başkanıyken gittiğim Japonya'da, Kuran-ı Kerim için küçük bir matbaa kurulmuştu. Şimdi de Tokyo'da bir cami yapıldı.

"SESİNİ YÜKSELTENLER REVAŞTA AMA SÖZ YOK"

Büyüklerin yolalrı izleri hepimize hayat verici, bunalrı her zaman hatırlamalıyız. Sesini yükseltme, sözünü yükselt ses ile söz arasında çok fark vardır. Şimdi sesiniz yükseltenler revaşta ama söz yok. Hepsini topla çarp yinede bir şey yok. Büyüklerimizizn önderlerimizin, peygamberlerimiz bizler için çok önemlidir ve bunalrı hatırlamak gerekirse gözyaşı döken bir Bursa varsa çok şanslıyız demektir.