BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Ethem Sarısülük açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası hükümet sözcüsü Bülent Arınç gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarını, çözüm sürecini, Ethem Sarısülük'ün vurulması ve dövizli askerlik gibi konulara değindi.

Ethem Sarısülük'ün vurulmasıyla ilgili polisin serbest bırakılması hakkında konuşan Arınç, polisin saldırıya uğradığını kaydederek serbest bırakılmasının aklandığı anlamına gelmediğini söyledi.

-Terör ve terörle mücadele sonucu doğan hasarları karşılama ilgili bir kanunumuz var. Onu imzaladık ve resmi gazetede yayınlanacak.

-Terör ve terörle mücadeledeki zararların karşılanması hakkındaki kanun 1 yıl daha uzatılmış oldu. İç ve dış olaylar konusunda bakan arkadaşlarımızın ve sayın Başbakanımızın değerlendirmeleri oldu.

POLİSİN ELİNE TAŞ İSABET ETMİŞ

-Ethem Sarısülük eğer polis kurşunu ile yaralanmışsa yargının gereken kararı vereceğini söylemiştim. Kendisine Tanrı'dan rahmet diliyorum. Bugün itibariyle bir gelişme yaşandı. Mahkeme tutuksuz yargılanmasına karar verdi ancak aklandığını göstermez. Olayla ilgili olarak toplanan delillerle video ve kameralarla polis memurunun göstericiler kalkanını gasp etmiş, lince maruz kalmış, taşlar atılmış bunun üzerine iki el ateş açmış üçüncü el ateş açarken eline taş gelmesi sonucu olduğu kaydedildi. 

İMRALI HEYETİNDE ÖNDER'İN BULUNMAMASI

-Giden BDP heyetinde Sırrı Süreyya Önder'in olmaması eleştirilebilir ancak Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş gitti onlar bu konuda açıklama yapmadılar. Biz bu kişilerin birinci derece yakınlarından farklı olarak gitmeleri Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlıdır.

ÇÖZÜM SÜRECİ

- (PKK'nın helikoptere saldırdığı haberi) Genelkurmay'ın yaptığı açıklamayı bana sormanız doğru değil. Bu çözüm sürecini engelleyecek bir durum değildir. Süreç olumluya doğru seyrediyor.

-Avrupa Birliği'nde fasıl açılmasıyla ilgili yarın önemli bir karar aşamasında olduğuna ilişkin soruya değinen Arınç, 2005 yılında müzakere yapan ülke konumuna gelindiğini, Türkiye'ye karşı sürecin yavaş ilerlediği ve Türkiye'ye yönelik engellemeler yapıldığına ilişkin kaygılar taşıdıklarını belirtti. Arınç, "Bu sürecin ahitten sözleşmeden doğmuştur. Bu süreçle ilgili ülkeye hiçbir siyasi engel konulmamalıdır. Fransa ve Almanya tarafından zaman zaman önümüze konan bu engellerin AB'nin ruhuna aykırıdır. Bu konu süratle düzeltilmelidir. 

DÖVİZLİ ASKERLİK

-Evet bedel düşürülecek. Hükümet olarak bu müjdeyi verebiliriz




ethem-sarisuluk-polis.jpg