BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bülent Arınç terörist için ağladı mı?

Terör saldırıları arttı, siyasi partiler birbirine girdi. Erdoğan'ın MHP'yi suçlamasına Vural tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Terör sorunu AK Parti ile MHP arasındaki ipleri iyice gerdi. Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi terörden rant sağlamakla suçlamasına MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan cevap geldi. Vural Bülent Arınç'ın dağda ölenler için gözyaşı döktüğünü savundu.

Gazeteci Hadi Özışık'ın BEST FM'de sunduğu "Konuşan Türkiye" programına telefonla katılan Vural, iktidarın terör politikasına sert eleştiriler yöneltti.

TERÖRİST BİZİM EVLADIMIZ DEMEDİ Mİ?

Vural Başbakanın üslubuna dikkat etmesi gerektiğini savunarak Erdoğan'a yüklendi: "Mehmetçik ile dağdaki terörist bizim evladımızdır" diyerek şiir okumadılar mı gözyaşı dökmediler mi?

ARINÇ DAĞDA ÖLENLER İÇİN GÖZYAŞI DÖKMEDİ Mİ?

Vural'ın hedefinde Bülent Arınç da vardı. Hükümetin Mehmetçik ile dağdaki teröristi bir tuttuğunu iddia eden Vural şunları söyledi:

"Dağda ölenler için Bülent Arınç gözyaşı dökmedi mi? O analar bizim de anamız demedi mi? Bu ülkenin insanlarına kurşun sıkan teröristleri masum göstermeye kimsenin hakkı yoktur. Bu durum dağdaki terörist ile mehmetçiği eş değer tutmak değil midir?

"GÖZYAŞI DÖKME SORUNU ÇÖZ"

"Şehitler ölmez" diyor dinimiz. Teröristlerle bunları aynı kategoriye koyarsanız üzülürseniz olmaz. Bir devlet olarak bu ülkenin kardeşliğin bozmak isteyenlere karşı devletin gözyaşı dökmeye hakkı yoktur, çözmekle görevlidir. Başbakan şehit cenazelerine bile gitmiyor. Abdestinden şüphemiz olmadığı için cenazeye gidiyoruz."

ŞEHİT CENAZELERİNDE HÜKÜMETE TEPKİ SEÇİM ÖNCESİ NEDEN ARTIYOR?

Hadi Özışık her seçim öncesi hain saldırıların arttığını şehit cenazelerinde hükümete yönelik tepkilerin arttığını belirterek, "Önümüzde yine bir referandum ve sonra seçim dönemi var. Sizce şu aralar tırmanan terör olayları ve hükümete tepkiler seçimler sonrası daha önce olduğu gibi bıçak gibi kesilir mi?" diye sordu.

Vural bu iki olay arasında bağ kurmanın yanlış olacağını belirterek "Şehit cenazelerinde gösterilen tepkiyi referandum ve seçimle ilişkilendirmek haksızlık olur. Şehit cenazelerine zaman zaman katılıyoruz. Terörle mücadele toplumsal bilinçtir. Toplumun duyduğu tepkiyi hükümetin avantaj olarak görmesi lazım. Seçimlere göre tepkimizi koyamayız." dedi.