BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.437,80
HABER /  GÜNCEL

Bugün yazarından Erdoğan'a Paralel soru

Başbakan Erdoğan'ın cemaati hedef alan "paralel yapı" söylemini eleştiren Gülay Göktürk "artık ajitasyon değil ciddi bilgi istiyoruz" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti cemaat savaşında cemaate yakın Bugün gazetesinde yazmasına karşın hükümetin yanında saf tutan Gülay Göktürk, Başbakan Erdoğan'ın "paralel yapı" söylemine çarpıcı eleştiriler yöneltti.

ERDOĞAN ARTIK İÇ BAYGINLIĞI VERİYOR

Erdoğan'ın cemaati hedef alan suçlamları için "Erdoğan’ın sürekli tekrarladığı bu ajitasyon cümlelerinin artık iç baygınlığı verdiğini görmesi lazım." diyen Göktürk laf değil icraat çağrısı yaptığı yazısında "artık ajitasyon değil ciddi bilgi istiyoruz" dedi. "Ciddi bir hükümet dedikoduyla idare edemez. Ya bildiklerini ortaya koyar ya da ciddi bir şeyler ortaya koyana kadar susar." diyen Göktürk "Söyleyecek yeni bir şey yoksa susmak daha iyidir" vurgusu yaptı.

İşte Göktürk'ün yazısındaki ilgili bölüm:

HER LAFI PARALEL'E BAĞLAMAYI BAŞARIYOR

Başbakan Erdoğan 17 Aralık’tan bu yana içinde Pensilvanya geçmeyen bir konuşma yapmıyor.

Konu ne olursa olsun, ister bir sanayi tesisi açılışı, ister cumhurbaşkanlığı seçimi, ister uluslararası ilişkiler, ister medya, lafı bir noktada getirip “paralel”e bağlamayı başarıyor.

Köln gezisinde de bu adeti bozmadı:

“Pensilvanya'nın Türkiye'deki gerginliğin neresinde olduğunu soruyorsunuz, Pensilvanya, bu işin tam göbeğinde. Hangi taşı kaldırsan altından o çıkıyor. Bu denli işin içinde. Ama çözeceğiz o işi. Bu işin böyle yürümesi mümkün değil” dedi.

KİTLELER SOYUT SUÇLAMA DEĞİL BELGE VE İCRAAT BEKLİYOR

Bence Erdoğan’ın sürekli tekrarladığı bu ajitasyon cümlelerinin artık iç baygınlığı verdiğini görmesi lazım.

Aradan beş ay geçti ve “bu işin böyle yürümesinin mümkün olmadığı” fikrine katılan kitleler dahil, bütün Türkiye artık soyut suçlamalar değil, somut belge, bilgi ve icraat bekliyor: Pensilvanya hangi işlerin göbeğinde? Bu konuda ne biliyorsunuz? Hangi taşın altında ne çıktı? Elinizde ne var? Soruşturmalar, iddianameler ne durumda?

Şimdiye kadar çeşitli gazetelerin manşetten duyurduğu “bombalar”ın önemli bir kısmının fos çıkması, bir kısmı doğru olsa bile o olaylarda da devlet içindeki yapıyla Pensilvanya arasında doğrudan bir ilişkinin net ve güçlü biçimde ortaya konulamamış olması, duyulan tedirginliği artırıyor.

...

YENİ BİR ŞEY YOKSA SUSMAK DAHA İYİDİR

Söyleyecek yeni bir şey yoksa susmak daha iyidir
 
Devletin çeşitli kurumlarında otonom bir biçimde faaliyet gösteren illegal bir yapının deşifre edilmesinin kolay bir iş olmadığı anlaşılabilir bir şey. Deşifre edilse bile, bu yapının bazı odaklarla organik ilişkilerinin hukuki geçerliliği olacak biçimde delillerle ortaya konulmasının daha zor olduğu da malum. Hükümetin de, savcıların da bu konuda sıkıntıları olduğunu anlayabiliyoruz.

CİDDİ BİR HÜKÜMET DEDİKODU İLE İDARE EDEMEZ

Ama yine de hem her Allah’ın günü büyük bir tehditle karşı karşıya olduğumuz söylenip hem de “Süreç ne gerektiriyorsa arkadaşlarımız yapıyor; belli bir takvimimiz var ama açıklayamayız” cümleleri ile yetinmemiz beklenmemeli.

Ciddi bir hükümet dedikoduyla idare edemez. Ya bildiklerini ortaya koyar ya da ciddi bir şeyler ortaya koyana kadar susar.

Temcit pilavı gibi aynı lafları tekrarlayıp durarak düşmanlığı diri tutmak ve kitleleri bu düşmana karşı ajite etmeye çalışmak toplumu küçümsemenin bir başka türüdür.

GÜLAY GÖKTÜRK YAZILARI