BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Bugün hava çok güzel tadını çıkarın cumadan sonra kar yağışı geliyor

Meteorolojinin haftalık hava durumu tahminine göre İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli başta olmak üzere batıdaki illeri etkileyecek kar yağışı ve soğuklar geliyor.

Abone ol

Yeni haftanın hava durumu tahmini kar ve yağmur uyarısıyla geldi. Hafta içinde mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşanacak. Ancak buna kanmayın. Zira meteorolojinin tahminine göre arkası kar ve yağmur olacak. İlk etapta Marmara ve Ege bölgesindeki illeri etkileyecek olan kar yağışı hava sıcaklığını da düşürecek. 8 derecelik bir sıcaklık düşüşü olacak. İşte kar uyarısıyla gelen yeni hava durumu tahmini:

Meteorolojinin sitesinde bugün öğleden sonrası için bir alarm bulunuyor. Doğu Karadeniz’de başlayan kar yağışının, Rize ve Artvin çevrelerinin 800 m üzeri rakımlı yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı bilgisi verildi. Kar yağışının 40 santimden fazla birikinti yaratacağı belirtlirken buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve tipinin hayatı etkileyeceği duyuruldu. 

GÜNEŞLİ HAVADAN SONRASI KAR
Bugün ülke genelinde güneşli ve sıcak bir hava var. Cuma gününe kadar sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde olacak. Bu havanın tadını çıkarın deriz. Zira cuma günü ısı 8 derece birden düşecek ve gecesinde kar yağışı başlayacak. Cumartesi gün Edirne, Kırklareli, İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Tokat, Sivas illerinde kar yağışı etkili olacak. 

İKİ GÜN SÜRECEK
Kar yağışı cumartesi günü marmara, iç ege, batı karadeniz ile  iç anadolunun kuzey kesimlerini etkileyecek. Pazar günü ise bu bölgelere doğu anadolu illeri de dahil olacak. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Güneşin tadını çıkarın 2 gün sürecek kar geliyor! Sıcaklık çok düşecek
Foto Galeri Güneşin tadını çıkarın 2 gün sürecek kar geliyor! Sıcaklık çok düşecek Galeriye Gözat