BIST 10.330
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.457,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bugün hangi illerde okullar tatil?

Türkiye'yi esir alan kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulların tatil olmasına yol açtı

Abone ol

Türkiye'yi esir alan kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulların tatil olmasına yol açtı. İşte tatil olan il ve ilçeler...

ANKARA

Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle kentteki okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giren Ankara'da ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı belirtildi.

Aralıklarla kar yağışının yarın da devam edeceğine işaret edilerek, olası olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ankara İl Hıfzısıhha Kurulunun bugünkü kararıyla 1 Mart 2012 Perşembe günü de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlarla kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve de engelli personelin idari izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin 1 Mart 2012 Perşembe günü tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.''

Valilik açıklamasında, hafta sonuna kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğine dikkat çekilerek, don ve buzlanma nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Cuma sabahından itibaren başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencileriin sağlıklı ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları istendi.

Ayrıca, sürücülerin araçlarına kar tipi lastik takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları, vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olacağı kaydedildi.

BURSA

Kuvvetli kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilen Bursa'nın İnegöl ilçesinde de okullar yarın da tatil edildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı eğitimin aksamasına neden oldu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Çaybaşı, Kumru, İkizce ilçeleri ile Ünye ve Akkuş ilçelerinin belde ve köylerinde yarın, İkizce ilçesinin belde ve köylerinde ise yarın ve Cuma günü eğitime ara verildiğini aktardı.

KONYA

Konya'nın bazı ilçelerinde ve ilçelere bağlı belde ve köylerde kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2 gündür Konya ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Altınekin ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Kadınhanı ilçesinde ilçe merkezi hariç bağlı belde ve köylerde, Cihanbeyli ilçesinde ilçe merkezi hariç belde ve köylerde ve Derbent ilçesinde ilçe merkezi ve bağlı belde ve köylerde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda perşembe günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ifade edildi.

AMASYA

Amasya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken kentte bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Taşova ilçelerinde yarın, Göynücek ilçesinde ise yarın ve Cuma günü eğitime ara verildiği ifade edildi.

ÇORUM

Çorum'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının etkili olduğu kent merkezi ve ilçelerde yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini belirtti.

Yağışın etkili olduğu il merkezinin yanı sıra Osmancık ve Sungurlu dışındaki ilçelerin tamamında, Sungurlu ve Osmancık ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapan köylerde yarın eğitime ara verildiğini öğrenildi.

SAMSUN

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Salıpazarı ve Ladik ilçeleriyle Canik ve Tekkeköy ilçelerine bağlı köylerde Pazartesi gününe kadar, Havza, Kavak, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde de yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

YOZGAT

Yozgat'ta etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada il merkezine bağlı tüm köy ve kasaba okullarının 01 Mart 2012 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Köylerden taşınan öğrencilerin de aynı tarihte tatil edeceği belirtildi.