BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Alevi evlerinde esrarengiz işaret!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bugün Facebook hesabından müthiş bir iddia ortaya attı.

Abone ol
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman'da Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesini sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.

Kırmızı kalemle yapılan esrarengiz işaretler, valilik ve emniyeti harekete geçirdi.

Vali Ramazan Sodan, 50'ye yakın evin hangi amaçla işaretlendiğinin araştırıldığını söyledi.

Olayın geçtiği yerin daha çok Alevilerin oturduğu bir mahalle olduğunu belirten Vali Sodan, şunları söyledi:

"2-3 gün önce bazı vatandaşlarımızın kapılarına keçeli kalemle bazı yazı ve şekiller çizilmiştir. Yazı değil, rastgele şekiller çizilmiş.

Ne amaçla yapıldığını bilemiyoruz ama çocuk işi de olabilir. Bu işin biz yakın takipçisiyiz. Bu yazı ve şekillerin kim tarafından yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz.

Adıyaman'da şimdiye kadar mezhepsel bir sürtüşme olmadığı gibi kavga da olmamıştır."

PROVOKASYON MU?

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün konuyla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Vali ve emniyet müdürüyle görüştüğünü dile getiren Fırat, ''O bölgede ağırlıklı olarak Kürt ve Alevi yurttaşlarımız yaşadığı için biz, daha önce tarihimizde yaşadığımız kötü, üzüntülü örnekler olduğu için, 'acaba Adıyaman'da böyle bir ön çalışma mı var, provokasyon mu var' diye endişelendik'' dedi.

Olayın çözülmesi için detaylı çalışma yapılmasını isteyen Fırat, kenti ''Türkiye'nin mozaiği'' olarak nitelendirdi. ''12 Eylül dönemi dahil Adıyaman'da üzücü bir olay yaşanmamıştır'' diyen Fırat, bundan sonra da yaşanmaması için olayın üstünün örtülmemesi gerektiğini ve yapanların ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Aygün de başka inanç ve kimlikten insanların aleyhinde yapılan girişimlere hükümetin izin vermemesi gerektiğini belirterek, olayın bir an önce aydınlatılmasını talep etti.
 

MAHALLEDE MOBESE YOK

CHP Milletvekili Salih Fırat, bir soru üzerine söz konusu bölgede MOBESE'nin olmadığını söyledi.

Yazıların içeriğine ilişkin soruya da Fırat, duvarlarda belli bir yazının ya da sembolün olmadığını, farklı şekillerin bulunduğu yanıtını verdi.

MARAŞ KATLİAMINI HATIRLATTI

Kahramanmaraş'ta 1978 yılında Alevi vatandaşların yaşadığı evler işaretlenmişti.

Daha sonra çıkan olaylarda 100'den fazla kişi yaşamını yitirmişti.