BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  EKONOMİ

Bu zam sürücülerin canını çok sıkacak!

Hükümet, otoyol ve Boğaz köprülerine bugünden geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yaptı! KGM'den yapılan açıklamada enflasyona rağmen 21 aydır zam yapılmadığı hatırlatıldı.

Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama yüzde 20 zam yapıldığını açıkladı. Zamların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

KGM’den yapılan yazılı açıklamada, kontrollü otoyol ve Boğaz köprülerinin hizmet ömürlerinin uzatılması amacıyla bakım onarımlarının düzenli olarak yapılabilmesi için, her yıl Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre düzenlenmesi gereken geçiş ücretlerinin, geçen yıl yüzde 33,64 olan enflasyona rağmen 21 aydır artırılmadığı belirtildi.

"Zorunlu hale geldi"

Açıklamada, Boğaz köprülerine büyük bakım onarımların yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ile bakım-işletme maliyetlerindeki yükselmeler de göz önüne alınarak yol standartlarının sürdürülebilirliğini sağlamak için, otoyol ve köprülerdeki geçiş ücretlerinin asgari düzeyde artırılmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı.