BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Bu Trabzonspor tutulmaz

Trabzon Ankara deplasmanında 2 attı ama dünyaları kaçırdı. Başkan Şener ve hoca Ersun Yanal sevincini gizlemeyedi.

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''Oyununun 3'te 2'lik bölümünde üstündük. Ama kalan bölümde rakip iyiydi. Bu bölümü iyi analiz etmemiz gerekiyor. Zorlu bir maçta, Ankara'da farklı bir zeminde kazanarak dönüyoruz'' dedi.

Yattara'nın durumunun yarın yapılacak tetkiklerden sonra belli olacağını ifade eden Yanal, hakemlerle ilgili bir soru üzerine, ''Biz daha önce kendimizi incelemeyi tercih ediyoruz. Sezon sonuna kadar böyle yapacağız. Onları rahat bırakmak lazım'' diye konuştu.

Kulüp başkanı Sadri Şener de 2 haftada 6 puan kazandıklarını dile getirerek, ''Bu memnun edici bir durum. Bu maçı 5-6 farklı skorlu da kazabilirdik ama olmadı. 15 gün sonra Beşiktaş maçı var. Umarım onu da kazanırız'' ifadelerini kullandı.

Maçın adamı Yattara
Ankaragücü karşısında Trabzonspor’a galibiyeti getiren isim oldu. Sakatlanarak çıktığı 44. dakikaya kadar rakip savunmanın tüm dengesini bozdu, muhteşem futboluyla kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Attığı klas gol akıl doluydu. Trabzonspor’un ikinci yarıdaki silik futbolu Gineli yıldızın takımın bel kemiği olduğunu bir kez ortaya koydu.

Yanlış bayraklar
4. dakikada yardımcı hakem Orkun Aktaş’ın Umut için kaldırdığı yanlış ofsayt bayrağı nedeniyle Trabzonspor’un bariz golü iptal edildi. Hüseyin Göçek’in bu yanlış karardan sonra motivasyonu bozuldu. 20 dakika içinde 12 faul kararı verdi tek sarı kart gösterdi. Hüseyin’in El Yasa’ya kayarak yaptığı kontrolsüz hareket sonrası avantajı oynatmaması ve oyunun durdurduğu sırada kart göstermesi de hatalı bir karardı. İlk yarının ortalarında Orkun Aktaş, Gökhan Ünal için yine yanlış bir ofsayt bayrağı kaldırdı.

Yattara tehlikesi

Trabzonspor, Ankara’dan 3 puanla dönerken Yattara’yı kayıp verdi. Maçta bordo-mavili takımın ilk golüne imza atan Gineli yıldız ilk devrenin sonlarına doğru rakibiyle girdiği ikili mücadelede sol ayak bileğinden ciddi şekilde sakatlanarak oyunu terk etti. Yattara’nın durumu bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak. Teknik Direktörü Ersun Yanal, “İlk devre çok iyiydik. Ancak oyunun sonlarına doğru bireysel futbola döndük. Oyun disiplininden uzaklaştık” dedi.