BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu sözü bir kenara yaz!

Bir kez daha karşı karşıya geldiler! Yine laf yarışına girdiler. Egemen Bağış, Hollandalı parlamenter Madlener'e, İmam-ı Gazali ile ders verdi

Abone ol

Bağış, Hollandalı parlamenter Madlener'e, "İmam-ı Gazali'nin 'cahille tartışmayın, ben hiç kazanamadım' der. Bu sözü bir kenara yazın" diye seslendi.

Dün başlayan 68. Türkiye – AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Bakan Egemen Bağış, 'İslam'da dini eleştirmenin yasak olduğu' yönünde sözler sarf eden Hollandalı parlamenter Barry Madlener'e sert cevap verdi.

Bağış, daha önce karikatür tartışması yaşadığı Madlener'e "Sayın Madlener! Siz artık benim için sınav oldunuz. Her toplantıda yeni bir macera yaşıyoruz. Daha önceki toplantılardan birinde size Mevlana'yı öğretmiştim. Mevlana'nın ırkçılığa karşı çözümlerinden bahsetmiştim. Bugünkü yorumlarınıza da İmam Gazali'yi öğreterek cevap vermek istiyorum.

Sizin çok öğrenmeniz gereken İslam kültüründe büyük yeri olan İmam Gazali'nin 'cahillerle tartışmayın, ben hiç kazanamadım.' diye bir sözü vardır. Bu ders size bugünlük yeter." ifadelerini kullandı.

Bağış ayrıca, CHP Milletvekili Şafak Pavey'e seslenerek, "Sayın Pavey! Karikatür konusundaki tutumunuz, bana çok şaşırtıcı gelmedi. Siz temsil ettiğiniz milletin değerlerine hakaret edilmesini içinize sindiriyor olabilirsiniz. Ama ben sindiremem. Benim milletimin değerlerine, benim milletimin inançlarına başkasının hakaret etmesine sessiz kalamam. Kimse kusura bakmasın" diye konuştu.