BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mecnun Odyakmaz'dan olay ifade!

Şike davasının 8. gününde savunmasını yapan Mecnun Odyakmaz, Trabzonspor'la ilgili şok bir iddia ortaya attı!

Abone ol

Tarihi şike davasının 8. gününde kendini savunan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın savunması da oldukça iddialı oldu.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Odyakmaz, ligin son haftası oynanacak Fenerbahçe maçı öncesinde, oyuncularına Trabzonspor'dan 1 milyon dolar teşvik primi teklif edildiğini iddia etti.

Ligin son haftasındaki Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor'dan teşvik primi teklifi geldiğini iddia eden Odyakmaz, "Trabzonsporlular, Fenerbahçe maçını kazanmamız için bazı oyuncularıma 1 milyon dolar teklif etti. Mehmet Yıldız 'Trabzonspor'dan 1 milyon dolar teklif edenler var başkanım' dedi.

Ancak Mehmet Yıldız'ın teşvik primi teklifinde bulunanların ismini vermek istemediğini de dile getiren Odyakmaz, "Mehmet kimin söylediğini söylemedi. Ben de Zeki Mazlum'u aradım. O da 'Böyle bir şey olmaz' dedi.

Mehmet Yıldız kimden geldiğini tanımaz ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet 'Duydum ama kimden bilmiyorum' demiş" ifadelerini kullandı.

Otyakmaz, Savcı Mehmet Berk'e ek ifade vermeye gittiğinde içinin rahat olduğunu, önemsemediğini ve iddiaların kendisine komik geldiğini söyledi.

Hata ettiğini vurgulayan Otyakmaz, "Önceden planlanmış şeyleri göremedim. O yüzden Berk'i aradım ve gittim ayrıntılı ifade verdim. Ona sordum tuttuğu takımı sordum. 'Ben de Fenerbahçeliyim ama babam olsa tanımam' demişti. Ben de Fenerbahçeliyim, ama 10 yıldır Sivassporluyum. Ben de Sivasspor olunca babamı tanımam. Kendinize bahşettiğiniz onuru bana da bahşedin dedim" diye konuştu.

"AZİZ BEY BANA BÖYLE BİR TEKLİFLE GELMEDİ, GELSE BİR DAHA GÖRÜŞMEM"

Otyakmaz, Sivasspor'un ligden düşme tehlikesi karşısında Aziz Yıldırım'dan destek aldığına ilişkin iddiaları da yanıtladı. Otyakmaz, "Aynı adamlarla Fenerbahçe de oynuyor, benim için mi? İddianamede Fenerbahçe için kazanmaya ihtiyacı var diyor hem de bana Sivasspor için yardım ettiği söyleniyor. Aziz Bey bana böyle bir teklifle gelmedi, gelse bir daha görüşmem" dedi.

"BU SİVAS'A HAKARETTİR"

Otyakmaz, Sivasspor'ın başına Sedat Peker'in emriyle geçtiğine dair iddialar hakkında ise şöyle konuştu: "Bu Sivas'a hakarettir. Sedat Peker akrabamdır, cezasını çekiyor. Her fırsatta adı kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar topluma kazandırılırlar. Onuru şerefi bana emanet edilmiş Sivasspor'un maçını satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi, ama bugün karşımıza örgüt suçlaması var, onuru zedelenmiş insanlar var"