BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.428,71
HABER /  DÜNYA

Bu şehir çok tehlikeli

ABD'de ülke genelinde şiddet olaylarında yaşanan artışta en tehlikeli şehir belli oldu

Abone ol

ABD'nin Missouri eyaletinin en büyük kentlerinden biri olan Saint Louis'in, ülkenin en tehlikeli kenti seçildiği bildirildi.

Şiddet olaylarında yaşanan artışla en tehlikeli kentler listesinin başına yerleşen Saint Louis'in, şiddet ağırlıklı suçların ABD'nin ortabatısında diğer bölgelere göre daha hızlı artma eğilimini bir kez daha kanıtladığı kaydedildi.

Araştırma ve yayıncılık şirketi Morgan Quitno Press tarafından yapılan güvenli kentler sıralamasında, uzun yıllardır sonlarda yer aldığı belirtilen kentte, FBI tarafından verilen rakamlara göre, şiddet ağırlıklı suçlar 2004-2005 yılı arasında yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. Söz konusu dönemde benzer suç oranlarının ülkenin ortabatısında çarpıcı bir biçimde yükseldiği açıklanırken, geçen perşembe günü kenti ziyaret eden FBI Direktörü Robert Müller, bazı suçların ABD'nin ortabatı bölgesinde neden daha hızlı arttığını söylemek için daha çok erken olduğunu söyledi.

Morgan Quitno Press şirketinin başkanı Scott Morgan, Saint Louis'in, uzun yıllardır ülkenin en tehlikeli 10 kenti arasında yer aldığını hatırlatarak, sonuca şaşırmadığını bildirdi.

Araştırmada, yaklaşık 980 bin kişinin yaşadığı Saint Louis, yerel yönetim bölgesinin değil, 330 bin nüfuslu Saint Louis kenti sınırları içindeki suç oranlarının incelendiği kaydedildi. En güvenli kent, New Jersey eyaletinin Brick kenti olurken, Brick'i, New York eyaletinin Amherst kenti ile Kaliforniya'nın Mission Viejo kenti izledi. En tehlikeli ikinci kent Detroit olurken, 3. sırada Michigan eyaletinin Flint kenti ile Kaliforniya eyaletinin Compton kenti yer aldı.