BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  SEÇİM

Bu seçim ilklerin seçimi oldu! En hızlı seçim!

Cumhurbaşkanı seçiminde yerel ve genel seçimlerin aksine tek oy pusulasının kullanılması, oy verme işlemini de hızlandırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak 52 milyon 894 bin 115 seçmen, bir çok yönüyle ilkleri yaşadı.

İlk kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden vatandaş, tek oy pusulası sayesinde sıra beklemedi.

T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeleri sandık kurulu üyelerine sunan vatandaşlar, 3 adayın fotoğraflarının yer aldığı tek oy pusulası ve zarfla kabine girdi. Mührü adayına basan ve zarfa koyan vatandaşların oy verme işi, pusulayı sandığa atmalarıyla sona erdi.

OY VERME İŞLEMİ HIZLANDI 

Yerel seçimlerde birden çok oy pusulası kullanımı, genel seçimde de parti sayısının fazlalığı nedeniyle oy verme işlemi uzun sürerken, cumhurbaşkanlığı seçiminde tek oy pusulasının kullanılması oy verme işlemini de hızlandırdı.

Vatandaşlar, oy verme işleminin çok kısa sürdüğünü, hiç sırada beklemeden oylarını kullandıklarını ifade ederek, özetle şunları söyledi:

"Yerel seçimlerde neredeyse 1 saate yakın sıra beklemiştim. Bugünse hiç beklemeden oyumu kullandım. Oy kullanma işlemi çok kısa sürüyor. Bunu, tek oy pusulası olmasına bağlıyorum. Tek ve küçük bir oy pusulası çok rahat, katlama diye bir şey yok, zarfa sığdırılmasında da sıkıntı yaşanmıyor. Yerel seçimlerde oy pusulasının çok uzun olması, katlamada, zarfa koymada sıkıntı ve zaman kaybı yaratmıştı. Bu nedenle çok sıra beklemiştik. Bu seçimde herkes işlemini kısa sürede yaptı. Rahat geçti."